Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fotbalisté poletí do Dánska kompletní včetně Limberského

Praha - Fotbalová reprezentace odletí ke středečnímu přípravnému utkání do Dánska i s plzeňskými hráči Davidem Limberským a Milanem Petrželou, kteří na dnešní sraz týmu dorazili se zdravotními problémy. Podle trenéra Michala Bílka je pravděpodobné, že do zápasu budou v pořádku a nic na tom nezměnil ani podvečerní trénink na Strahově. "V obou případech se potvrdilo, že zranění nejsou takového rázu, aby nemohli hrát," prohlásil Bílek, jenž dopoledne přivítal zatím pouze čtrnáct hráčů, mezi nimi dva úplné nováčky Jana Rezka a Michala Hubníka.

Právě na výkony elitních ligových střelců je zvědavý možná nejvíce. "Například Rezek je svojí rychlostí pro takové zápasy na soupeřově půdě velmi vhodným typem," řekl Bílek a naznačil, že plzeňský rychlík se postaví do základní sestavy, i když není jasné, zda přímo na hrot. Nadešel prý čas vyzkoušet jiné rozestavení s jedním útočníkem. "Blíží se zápas se Španělskem, musíme si zkusit i jiné varianty," vysvětlil Bílek záměr pro středeční duel.

Zkoušení ale nebude hlavním motivem, Bílek chce zakončit rok lepším výsledkem než na turnaji ve Spojených arabských emirátech, kde jeho svěřenci dvakrát prohráli. "Rozdíl je v tom, že na tom 'památném' turnaji jsme neměli zdaleka tak kvalitní tým jako teď pro Dánsko. Dobrý výsledek je pro nás hodně důležitý," uvedl trenér, který však bude postrádat v Aarhusu stopery Romana Hubníka se Sivokem i zraněného útočníka Baroše a středopolaře Holka.


Také proto nepřičítá velkou důležitost tomu, že i Dánové přišli o řadu zraněných hráčů včetně kompletní obrany. "My také nejsme kompletní, čtyři až pět absencí dokáže soupeř určitě nahradit," mínil Bílek, který počítá s tím, že Seveřané budou chtít hrát hodně ofenzivně. "To bude pro zkoušku naší obrany důležité," libuje si Bílek. Ze stejného důvodu je rád, že byl potvrzen i další přípravný zápas s Chorvatskem, který se bude hrát 9. února na poloostrově Istrie. 

Koho pošle do základní sestavy, řekl jen napůl. Jasné prý je, že od první minuty nastoupí Čech, stopeři Suchý s Rajnochem a také Rezek. Další plzeňští hráči se na hřiště také dostanou bez ohledu na to, že je v pátek čeká ligový duel na hřišti Bohemians 1905. "Na to já brát ohled nemohu, pokud je budeme potřebovat, tak nastoupí," prohlásil trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté se připravují na utkání s Dánskem
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články