Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Budějovice i Boleslav budou napravovat minulou ztrátu

České Budějovice - Pondělní dohrávka mezi Českými Budějovicemi a Mladou Boleslaví uzavře 16. kolo první fotbalové ligy. Oba týmy touží napravit porážku z minulé neděle a získat větší klid před závěrečným duelem kalendářního roku. Mírným favoritem jsou hosté, kteří na jihu Čech přes šest let neprohráli. Zápas odvysílá v přímém přenosu od 18:00 program ČT2 a web SportŽivě.cz.

České Budějovice prožily černý týden a po pětigólové prohře v Olomouci nezvládly ani středeční domácí odvetu v poháru s Teplicemi. V lize ovšem na vlastním hřišti září, všechny tři body si od nich odvezla jen Plzeň. "Doma jsme třikrát za sebou vyhráli a jednoznačně chceme dobré výkony z těch domácích zápasů potvrdit s Mladou Boleslaví," řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

Před utkáním ho trápí absence v defenzivě. "Trošku máme v závěru sezony problémy, těch obránců není nazbyt. Ale věřím, že i s těmi hráči, kteří budou k dispozici, se na zápas dokážeme připravit tak, abychom ho zvládli," doplnil Šilhavý.

Mladá Boleslav před týdnem doma proti Slovácku přišla o devítizápasovou šňůru neporazitelnosti a ztrátu potřebuje nahradit, aby jí příliš neuteklo čelo tabulky. Nabudit by ji mohl pohárový postup přes Sokolov, se kterým dokázala dohnat tříbrankové manko z prvního duelu.

"Domnívám se, že to mužstvo povzbudí a v Českých Budějovicích i doma proti Slavii uspějeme líp než proti Slovácku. Potřebujeme ve zbývajících letošních zápasech udělat šest bodů," stanovil cíl kouč Karel Stanner. Vzájemná bilance hovoří pro hosty, kteří z jedenácti duelů jen dvakrát nebodovali a na jihu Čech šest let neprohráli. Tři z posledních pěti zápasů skončily nerozhodně.

Předpokládané sestavy

Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Lengyel, Riegel, Žižka - Mezlík, Černák, Otepka, Pecka - Ondrášek, Stráský.

Ml. Boleslav: Miller - Kúdela, Rolko, Johana, Fabián - Mendy, Opiela, Procházka, Táborský - Kulič, Řezníček.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Petr Eret
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články