Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Exšéfovi Bohemians Přibylovi hrozí až osm let vězení

Praha - Bývalému řediteli fotbalového klubu Bohemians 1905 Lukáši Přibylovi a současnému předsedovi dozorčí rady Petru Svobodovi hrozí v souvislosti s přestupy trojice hráčů tři roky až osm let vězení. Policie je od srpna viní z trestných činů poškození věřitele a porušení povinnosti v insolvenčním řízení, informoval státní zástupce Jan Lelek, který má případ na starosti. Přibyl se Svobodou obvinění odmítají.

"Můžu potvrdit, že policejní orgán obvinil osoby, které jednají za společnost Bohemians 1905, respektive jednaly," řekl Lelek a upřesnil některé informace, které se ve čtvrtek objevily v médiích. Potvrdil, že policie dvojici obvinila v souvislosti s přestupy hráčů z Bohemians 1905 do jiných fotbalových klubů. "Jedná se o přestup Jana Morávka, Marka Hovorky a Michala Škody," uvedl Lelek. Například za Morávka, který loni přestoupil do německého Schalke 04, klub inkasoval asi 70 milionů korun.

Oba obvinění proti usnesení o zahájení trestního stíhání podali stížnost, státní zástupce ji zamítl. "Předpokládám, že policejní orgán by vyšetřování mohl ukončit v horizontu dvou měsíců," doplnil Lelek.

Trestní oznámení na Přibyla se Svobodou podali správce konkurzní podstaty zkrachovalého FC Bohemians Praha Jan Draslar a člen věřitelského výboru a hráčský agent Pavel Vandas. Vedení Bohemians 1905 podle nich nesmělo prodávat hráče, kteří byli součástí konkurzu, bez vědomí Městského soudu v Praze. Přibyl odmítl, že by s kolegy ve vedení Bohemians 1905 postupovali protiprávně. Vše považuje za pokračování snahy o další poškození klubu Bohemians 1905, který vede vleklé spory s FC Bohemians Praha.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články