Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jednadvacítka se na ME utká se Španěly, Anglií a Ukrajinou

Aalborg - Čeští fotbalisté do 21 let se v červnu na závěrečném turnaji mistrovství Evropy v Dánsku utkají ve skupině B se Španělskem, Anglií a Ukrajinou, s níž za týden sehrají přípravné utkání v Uherském Hradišti. Rozhodl o tom dnešní los v Aalborgu. Ve skupině A se střetnou Dánsko, Bělorusko, Švýcarsko a Island. Češi byli zásluhou vydařené kvalifikace, v níž ztratili jen dva body po remíze s Německem, nasazeni společně s domácím Dánskem do čela skupin. Všechny tři své zápasy tak sehrají ve Viborgu a vyhnou se cestování. Nejprve se v neděli 12. června střetnou s Ukrajinou, další utkání je čeká ve středu 15. června se Španělskem a v neděli 19. června zakončí skupinu proti Anglii.

Ze skupin postoupí do semifinále šampionátu dva celky. Zároveň se bude bojovat i o účast na olympijských hrách v Londýně 2012, kam z Evropy postupují tři týmy. Záleží tak i na tom, jak dopadne pořadatelská Anglie, která má účast v Londýně jistou.

Pokud Angličané projdou ze skupiny do semifinále, všichni ostatní semifinalisté o olympiádu nepřijdou. Pokud však Anglie vypadne, pak budou muset poražení semifinalisté sehrát zápas o třetí místo v den finálového klání, tedy 25. června v Aalborgu. V případě anglického postupu se o třetí místo nehraje.

Losování se zúčastnila také tříčlenná česká delegace tvořená hlavním vedoucím jednadvacítky Rudolfem Baťou, technickým vedoucím Ivem Sekerkou a trenérem týmu Jakubem Dovalilem.

Je nám líto, video expirovalo.
Telefonát Jakuba Dovalila
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články