Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Prvoligové kluby mají v poháru co dohánět

Praha - Úkol dohánět manko čeká řadu prvoligových klubů ve středečních osmifinálových odvetách fotbalového Ondrášovka Cupu. Na prahu vyřazení jsou v polovině postupových bojů především Mladá Boleslav, Brno a Jablonec, těžký boj proti soupeři z nižší soutěže ještě čeká Sigmu Olomouc a ve vzájemném souboji účastníků první ligy budou Teplice dohánět domácí ztrátu v Českých Budějovicích.

První osmifinálový zápas čeká Plzeň, která pohár obhajuje. Do Štruncových sadů dorazí opavský lídr MSFL. Západočeši se budou chtít vyhnout ostudě, která potkala některé prvoligové kolegy. "Považuji Opavu za tým ze špičky druhé ligy. Přestože sestoupila pro mě zvláštním způsobem, stále je to tým, který patří o soutěž výše," upozornil trenér Pavel Vrba.

Poražený finalista z Jablonce bude smazávat manko 2:4 proti třetiligovému HFK Olomouc. Trenér František Komňacký očekává mnohem bojovnější výkon než před dvěma týdny. "Naprosto zaslouženě jsme první zápas prohráli. Přesto si myslím, že v silách mužstva je to zvládnout," řekl Komňacký.

Největší manko v prvním duelu zaznamenala Mladá Boleslav, která prohrála 0:3 v Sokolově. Doma potřebuje vstřelit minimálně čtyři branky nebo vyhrát stejným výsledkem a spoléhat na penalty. "Nevidím důvod, proč bychom v odvetě nemohli smazat soupeřův náskok. Samozřejmě je to o přístupu hráčů, herním štěstí a hlavně o tom potřebné góly dát," prohlásil trenér Karel Stanner.

České Budějovice i Teplice chtějí ve vzájemném utkání napravit víkendové nezdary z ligy. Lepší pozici mají před odvetou Jihočeši, kteří si přivezli ze Stínadel výhru 1:0. "Myslím, že v pohárové matematice je to velmi dobrý výsledek. Nicméně jsme teprve v poločase a známe sílu Teplic," varoval trenér Jaroslav Šilhavý. Teplice zkusí zastavit nynější výsledkový propad, vedle úvodního pohárového duelu totiž prohrály také poslední dva ligové zápasy.

Olomouc v prvním utkání v Písku pouze remizovala 3:3, ale před odvetou třetiligového soupeře na dálku postrašila pětigólovou nadílkou sousedním Českým Budějovicím. "Soupeře určitě nepodceňujeme, v prvním utkání dokázal využít našich chyb," řekl trenér Zdeněk Psotka.

Dvougólovou ztrátu z Karviné bude doma dohánět Brno, které však v současné době více než pohárové ambice zajímá záchrana v nejvyšší soutěži. "Soupeř má samozřejmě velkou výhodu, ale šanci na postup stále máme. Pokud o něm chceme uvažovat, musíme hrát především s nulou a nedělat vzadu chyby, což se nám zatím bohužel nedaří," uvedl trenér Karel Večeřa.

Program středečních osmifinálových zápasů:

První zápas:

17:00 Plzeň - Opava (odveta 23. listopadu).

Odvety:

16:00 Sigma Olomouc - Písek (první zápas 3:3),

16:30 Jablonec - HFK Olomouc (2:4),

17:00 Mladá Boleslav - Sokolov (0:3), Zbrojovka Brno - Karviná (0:2),

17:30 České Budějovice - Teplice (1:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články