Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nový ostravský kouč Marko velké změny nechystá

Ostrava - Fotbalisty Ostravy po odvolaném Miroslavu Koubkovi definitivně přebírá Karol Marko. Bývalý kouč Banské Bystrice podepsal v Baníku smlouvu na dva a půl roku a ukončil tak dočasné působení generálního manažera Vernera Ličky na pozici trenéra. Ze Slovenska si Marko přivedl nového asistenta, kterým je Vojtech Varadín. Novým členem trenérského trojlístku je ještě Radek Korytář, jenž působil u divizní rezervy.

"Dostal jsem nabídku a měl jsem asi sekundu na rozhodnutí. Neváhal jsem ani na chvilku. Jsem velmi rád, že jsem dostal příležitost pracovat a zlepšit postavení tohoto mužstva," řekl čtyřiačtyřicetiletý kouč, který v minulé sezoně vedl Příbram.

Nevadí mu ani, že si pohorší. Pátou Bystricu mění na čtrnáctou Ostravu a boj o záchranu. "Ostrava je moje srdeční záležitost, je to kraj rázovitý. Nedá se to vysvětlit. Hlavně diváci a fanoušci jsou tady úžasní. Jiný slovenský kouč Pivarník nabídku Baníku před časem odmítl a nedávno v novinách napsal, že toho lituje. Takovou chybu jsem já udělat nechtěl," tvrdil Marko.

Ostravské fotbalisty sledoval v posledních dvou mistrovských zápasech a nemyslí si, že je nutné dělat v týmu zásadní změny. "To mužstvo je životaschopné, jsou tu kvalitní hráči. Kádr není nutné přebudovat. Proběhnou pouze nějaké kosmetické změny," poznamenal Marko.

Hra v obraně musí být jednodušší

Kouč, který vloni s Příbramí Ostravu vyřadil v osmifinále domácího poháru, je přesvědčen, že propad Baníku je pouze dočasný. "To se stane. Odešli dva nadstandardní hráči Lička a Mičola plus jeden nadstandardní talent Vydra. Mužstvo ale jinak zůstalo v kupě a my víme, co s ním chceme udělat. Je to dobrý tým na práci," prohlásil Marko.

Svoje představy už na tým aplikoval prostřednictvím Ličky, s kterým po Koubkově odvolání poslední dva týdny konzultoval přípravu. "Především se musí zjednodušit obranná hra. Pro stopera není hanba, když kopne balon do osmnácté řady na tribunu. Dělá to i Škrtel a hraje za Liverpool," řekl Marko. "Je třeba dát i míč na zem, musí s ním začít hrát více záloha," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články