Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Doma prohrály Teplice, Boleslav i Brno, Olomouc smetla Budějovice

Teplice, Mladá Boleslav, Brno, Olomouc - Druhou ligovou prohru za sebou dnes utrpěli fotbalisté Teplic, kteří po minulém nezdaru v Plzni dnes doma podlehli v 15. kole fotbalové Gambrinus ligy Bohemians 1905 0:2. Fotbalisté Slovácka jako první tým v sezoně dokázali naplno bodovat v Mladé Boleslavi, kde zvítězili 3:2 zásluhou branek Fujerika, Švancary a Ondřejky. Za domácí snižoval Kulič, trefa střídajícího Kysely v 87. minutě už prohru Středočechů neodvrátila. Fotbalisté Olomouce zdrtili České Budějovice, které po velké převaze v poli porazili vysoko 5:1. Desátý gól v sezoně dal Michal Hubník a opět se dotáhl na špici tabulky střelců. Trápící se fotbalisté Brna potvrdili hlubokou herní krizi a po jednom z nejslabších výkonů sezony podlehli na vlastním trávníku Příbrami 0:1.

"Klokanům" stačilo na teplických Stínadlech čtyřikrát vystřelili na branku a odvezli si výhru 2:0. Pod oba góly Bohemians se přitom podepsal teplický obránce Siva, jednu nešťastnou teč proměnil ve vedoucí gól Škoda, podruhé si srazil Siva míč do sítě rovnou sám. Teplice mají na pátém místě stejně bodů jako Boleslav, Bohemians vyhráli letos poprvé venku a mají čtyři body náskok před sestupem ohroženými rivaly.

Boleslav po devíti zápasech prohrála

Boleslav po devíti zápasech poznala přemožitele a zůstane pátá, Slovácko se naopak dočkalo prvních bodů po čtyřech prohrách v řadě. Slovácku chyběli hned tři defenzivní hráči základní sestavy Košút, Kordula a Reinberk, čehož chtěli domácí rychle využít a začali velkým náporem. Nebezpečné centry ani akce Kuliče se však neujaly. V 8. minutě naopak zahrozil Ondřejka. Mladoboleslavští nebrali varování vážně a o chvilku později za to pykali. Ondřejka získal míč pro Fujerika, který z rohu pokutového území trefil přesně k zadní tyči a po 320 minutách protrhl střelecké trápení svého týmu. Inkasovaný gól domácí vyvedl z míry a hosté byli dlouho lepší.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Domácí se marně snažili o zdolání obrany Slovácka, které naopak hrozilo z brejků. Po jednom z nich postupoval Švancara sám na Dimitrovského, dvojitou kličkou se ho zbavil a sám před brankářem nezaváhal. Jiskřičku naděje pro domácí vykřesal až Kulič, který v 68. minutě dostal ve středu hřiště dostatek prostoru, aby ranou z 20 metrů trefil přesně růžek branky. Ovšem o čtyři minuty později převzal na hranici ofsajdu míč Ondřejka a střelecky se tak prosadil i ve třetím utkání proti Mladé Boleslavi po sobě. Středočeši tak doma inkasovali tři branky potřetí z posledních čtyř duelů. Ondřejkova branka nakonec byla vítězná, jelikož v závěru ještě snížil ranou z voleje střídající Kysela. Z následného tlaku však už domácí vyrovnání nezískali.

Fotbalová Olomouc pěti góly smetla neškodné Budějovice

Neškodné Dynamo nemělo nárok, jediný gól dal v samém závěru po hrubé chybě olomoucké obrany Otepka. Sigma se vrátila na druhé místo s dvanáctibodovým odstupem za vedoucí Plzeň, odkud ji ale může sesadit Sparta, pokud v pondělí zaboduje proti Ústí nad Labem. Olomouc svoji fotbalovou sílu proti Jihočechům prezentovala rychlou a přesnou kombinací, která plodila šance.

Ze třetí možnosti Olomouce už uhodilo: na Vepřekův centr se ve vzduchu nejvýše vytáhl Ordoš a hlavou umístil míč k tyči. Jihočeši pod tlakem soupeře kombinovali v blízkosti olomouckého vápna jen sporadicky. Trestný kop Otepky, který v minulé sezoně hrál právě v Olomouci, z 28. minuty byl však gólový a domácí zachránila tyčka. Olomouc ještě do přestávky připojila uklidňující zásah. Po další hlavičce k němu nejdříve Ordošovi chyběly centimetry, ale ve 40. minutě naservíroval míč na hlavu Šultesovi, který už nezaváhal. Hubník pak ve 49. minutě po další rychlé souhře a přihrávce Janotky zarovnat svůj letošní střelecký účet na deset gólů, čímž se dotáhl na konkurenty Rezka a Pekharta.

I když Olomouc pak ubrala z tempa, dva smolné okamžiky jihočeské obrany udělaly z výsledku blamáž. Nákop Škerleho z poloviny hřiště poslal zmatený Laštovka komicky hlavou kolem Kučery do vlastní sítě. A o další minutu později napřáhl z dálky Hořava, ale klíčovou roli odvedl Lengyel, po jehož teči míč přeloboval bezmocného Kučeru popáté. Sigma tak popáté v sezoně doma vyhrála vyšším než tříbrankovým rozdílem. Nezměnila na tom nic ani laciná chyba Dreksy, po níž porážku zkorigoval Otepka.

Fotbalisté Brna prohráli po slabém výkonu s Příbramí 0:1

Od výraznější porážky Zbrojovku zachránil brankář Lejsal. Vítěznou branku Příbrami vstřelil v 68. minutě aktivně hrající Klesa. Brno zůstává v sestupovém pásmu na předposledním místě a má stejně bodů jako poslední Ústí nad Labem, které v pondělí hraje na Spartě. Příbram naopak dnes Brnu odskočila už na pět bodů.

Zbrojovka se sice snažila o kombinační souhru, pokusy končily ale nejdále na hranici velkého čtverce. Příbram hrála efektivně, dobře bránila a vyrážela k protiútokům. S křídelními průniky Klesy po pravé straně a Divíška po levé straně si nevěděli krajní zadáci Brna rady. Po změně stran se hra domácích fotbalistů ještě zhoršila. Opět se mohl do listiny střelců zapsat Matěj Štochl, na kterého opět vyzrál brankář Lejsal. Teprve v 68. minutě se situace obrátila: Matěj Štochl unikl po levé straně okolo Matyska a z jeho zpětné přihrávky poslal Klesa míč pohodlně do sítě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články