Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Ve fotbalovém poháru nevyhrál ani jeden z pěti prvoligových týmů

Praha - V úvodních osmifinálových zápasech fotbalového Ondrášovka Cupu nečekaně prohrály hned tři prvoligové celky se soupeři z nižších soutěží. Mladá Boleslav, která o víkendu jako první v sezoně porazila suverénní Plzeň, utrpěla debakl 0:3 v druholigovém Sokolově, Brno podlehlo Karviné 0:2 a Jablonec nestačil dokonce na třetiligový HFK Olomouc. Na Hané prohrál 2:4. Vyhrát se nepodařilo ani dalším dvěma ligovým týmům, které dnes vstoupily do osmifinále. Slavia remizovala na Žižkově 1:1 a Sigma Olomouc se rozešla smírně 3:3 s domácím Pískem.

Duel Teplic s Českými Budějovicemi je na programu za týden a souboj Plzně s Opavou až za čtrnáct dnů. Za dva týdny se také odehraje většina odvet. Fotbalisté Brna potvrdili, že se jim na podzim nedaří: na hřišti druholigové Karviné prohráli 0:2. Domácí rozhodli o vítězství nad předposledním týmem nejvyšší soutěže slepenými góly v závěru první půle.

Brno sice o víkendu rozstřílelo Slovácko 7:0, ale v pohárovém utkání opět zabředlo do podzimní krize. Desátý tým druhé ligy začal s větším zaujetím a od úvodu měl více brankových možností. Nedlouho před poločasem získali aktivní domácí po trefách Opice a Mišinského dvoubrankový náskok.

Hosté se o možnost bojovat o lepší výsledek připravili v 60. minutě Hudcovým vyloučením, v týmu Karviné pak dostal deset minut před koncem červenou kartu Homola. Brnu už nepomohl ani pokus o závěrečný nápor a za čtrnáct dní ho v odvetě nečeká snadný úkol.

Výsledky:

MFK Karviná - Zbrojovka Brno 2:0 (2:0), Písek - Sigma Olomouc 3:3 (0:1), Baník Sokolov - FK Mladá Boleslav 3:0 (1:0), HFK Olomouc - FK Baumit Jablonec 4:2 (1:1), Viktoria Žižkov - Slavia Praha 1:1 (1:0), Slavičín - Kroměříž 1:5 (0:2)

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články