Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pospěcha čeká v Lize mistrů souboj s hvězdami Barcelony

Praha - Na českého reprezentanta Zdeňka Pospěcha dnes čeká v dresu Kodaně nelehký úkol - uhlídat hvězdy fotbalové Barcelony. Dánský mistr se pokusí překvapit a získat na slavném Nou Campu alespoň bod, a tím si znovu přiblížit postup do osmifinále Ligy mistrů. Obhájce prvenství Inter Milán zase bude v souboji s Tottenhamem spoléhat na kanonýra Samuela Eto'a, který hraje ve skvělé formě. Právě tento zápas vysílá v přímém přenosu od 20:45 program ČT4 nebo web SportŽivě.cz.

Kodaň se představí ve Španělsku jako překvapivý lídr skupiny a suverén dánské ligy, kde ještě neprohrála a v čele tabulky má dvanáctibodový náskok. V generálce na duel s Barcelonou porazila OB Odense 5:0 a připsala si již šestou nulu z posledních sedmi zápasů.

Barcelona v pěti z posledních deseti zápasů Ligy mistrů nastřílela čtyři a více branek. V předchozích deseti duelech s dánskými celky neprohrála a v sedmi z nich udržela čisté konto. Dnes zřejmě znovu nebude moci využít služeb zraněného tvůrce hry Xaviho, o to více bude spoléhat na Lionela Messiho. Hvězdný útočník v posledních 34 zápasech Ligy mistrů nastřílel 25 branek a zařadil se mezi nejproduktivnější hráče soutěže.

Fotbalisté Tottenhamu mají pro utkání na půdě Interu Milán od svého trenéra Harryho Redknappa jednoznačný úkol - zastavit Eto'a. Kamerunský útočník v této sezoně nastřílel ve čtrnácti soutěžních zápasech již šestnáct gólů a pokud vyšel střelecky naprázdno, Inter nevyhrál a dokonce neskóroval. Navíc při zranění dalších útočníků Milita a Panděva leží ofenziva hlavně na Eto'ových bedrech.


Tottenham naopak svou hvězdu využít nemůže, protože Rafael van der Vaart je v trestu za vyloučení z minulého zápasu s Twente, v němž se gólem podílel na výhře 4:1. Větší problémy má však trenér Redknapp se složením obrany, kde chybí kapitán King a další stopeři Dawson a Kaboul. K dispozici není ani kanonýr Defoe. Jiný anglický celek Manchester United má jedinečnou šanci zapomenout na nepřesvědčivé výkony v lize, kde již pětkrát z osmi zápasů remizoval. Na Old Trafford přivítá tureckého outsidera Bursaspor, který prohrál všech šest předchozích zápasů na evropské scéně, aniž by vstřelil branku.



Další z týmů skupiny B Glasgow Rangers v předchozích dvou zápasech využil jen 12 hráčů. Vždy nastoupil se stejnou sestavou a v průběhu utkání do hry poslal jen Laffertyho. Právě sehranost by měla být jeho hlavní zbraní v boji o první vítězství z posledních 12 zápasů proti španělským celkům. Valencie však bude chtít napravit předchozí domácí porážku s Manchesterem.

V utkání skupiny D mezi Panathinaikosem Atény a Kazaní půjde o to, který z týmů si udrží naději na postup. Poražený celek bude mít boj o dvě postupová místa již hodně těžký. Domácí Pananthinaikos si v případě střeleckého úspěchu připíše 300. gól v evropských pohárech, což se dosud povedlo 35 celkům.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články