Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň vyhrála pojedenácté v řadě, Příbram propadla v Jablonci

Praha – Fotbalisté Plzně pokračují ve své velké vítězné jízdě. V utkání 12. kola porazili poslední Brno 4:1 a tři body si připsali už v jedenáctém zápase za sebou. Plzni dvěma góly pomohl útočník Rezek, který se letos prosadil už podeváté a vede pořadí ligových střelců, jednou se trefili Kolář s Petrželou. Brno, které doplatilo na řadu zmařených šancí, odpovědělo jen trefou Michálka a zůstává na ligovém chvostu. Plzeň naopak nasazuje k velkému trháku, před druhou Spartou má náskok 12 bodů.

Premiéra trenéra Romana Nádvorníka na lavičce fotbalistů Příbrami skončila debaklem 1:5 na půdě Jablonce. Severočeši od začátku utkání dominovali a jen vinou jejich nepřesné koncovky nebyl výsledek ještě vyšší. Dvakrát se prosadil útočník Pekhart, který potvrdil svou střeleckou formu a z posledních čtyř soutěžních zápasů se trefil šestkrát.

Fotbalisté Mladé Boleslavi uhráli bezbrankovou remízu v Hradci Králové. Posedmé za sebou tak nepoznali hořkost porážky. V Hradci se konala místní klasika. Domácí vtrhli do zápasu s vervou a záměrem brzy skórovat. Jenže podobně jako v minulých duelech na svém hřišti byli nepřesní v koncovce. Hosté v prvním poločase prakticky nebyli nebezpeční. Do jediné vážnější situace za prvních pětačtyřicet minut se dostal kapitán Kulič.

Fotbalisté Českých Budějovic porazili Ostravu 2:1 a posunuli se na osmé místo do horní poloviny tabulky. Tři body zajistil Jihočechům v polovině druhé půle pátým gólem v ročníku jejich nejlepší střelec Ondrášek. Dynamo si připsalo třetí výhru v sezoně, když postupně porazilo nejlepší tři týmy uplynulého ročníku - mistrovskou Spartu, druhý Jablonec a dnes třetí Ostravu. Baník se propadl na dvanáctou příčku.

Slavia už poosmé nevyhrála

Pražská Slavie prodloužila po remíze v Teplicích s domácím Ústím nad Labem 1:1 šňůru bez ligového vítězství už na osm zápasů. Tři body nedokázali Pražané vybojovat, ač hráli skoro 40 minut proti oslabenému soupeři a kopali i penaltu. Tu sice proměnil ve vedoucí gól Kisel, domácí však brzy vyrovnali a Slavii dokonce v závěru tlačili. Oba týmy mají shodně 11 bodů a jen lepší skóre drží Slavii nad pásmem sestupu.

Výsledky 12. kola Gambrinus ligy
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články