Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Anglie se vzdala kandidatury na fotbalové MS 2022

Curych - Zástupci anglického fotbalového svazu se vzdali kandidatury na pořádání mistrovství světa v roce 2022 a zaměřili svou pozornost výhradně na závěrečný turnaj o čtyři roky dříve. Opačný postup zvolily Spojené státy, které naopak vzdaly rok 2018, kdy se při hlasování předpokládá vítězství evropského zástupce. Vedení FIFA koncem října upřesní podmínky hlasování, samotná volba pořadatelů proběhne 2. prosince.

Rozhodnutí Američanů přivítal generální sekretář FIFA Jerome Valcke. "Proběhla nějaká otevřená a konstruktivní jednání se zástupci americké nabídky poté, co rostl tlak na pořádání MS 2018 v Evropě," prohlásil. Na šampionát nejmocnější fotbalový kontinent Evropa čeká od roku 2006, navíc příští mistrovství uspořádá Brazílie.

Po schůzce kandidátů s vedením FIFA se seznam aspirantů na pořadatelství šampionátů vyjasnil. O MS 2018 usilují kromě Anglie také Rusko a společně Španělsko s Portugalskem a Nizozemsko s Belgií. Konkurenty Američanů pro rok 2022 budou Japonsko, Austrálie, Katar a Korea.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články