Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Odchod talentovaného Kadlece do zahraničí zatím nehrozí

Praha - Nejobletovanějším českým fotbalistou posledních dní je bezesporu útočník Václav Kadlec. V úterý se stal nejmladším hráčem, který kdy nastoupil v základní sestavě české reprezentace, proti Lichtenštejnsku navíc vstřelil při své premiéře v národním týmu gól. Už nyní se mluví o tom, kdy osmnáctiletý talent opustí pražskou Spartu. Manažer Václava Kadlece však momentálně odchod do zahraničí nedoporučuje.

"Určitě ne, protože by to ohrozilo celý jeho sportovní vývoj. Pro Václava bude příští rok velice těžký, aby si pozici, kterou si za dva roky ve Spartě vybudoval, udržel a ještě se posunul výkonnostně dál," uvedl manažer Pavel Paska. "Hlavně musím dávat góly v české lize a podávat kvalitní výkony, až potom můžu jít někam ven," řekl Kadlec.

Talentovaný hráč Sparty se dokáže prosazovat v důležitých zápasech a to ho dělá velkým hráčem. "Je to kluk, který to má v hlavě srovnané. To, čím si prochází, a v jaké rychlosti, spousta mladých hráčů by s tím měla problémy, ale na něm se to nějak negativně neprojevuje," řekl asistent trenéra Sparty Martin Hašek.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Adama Hlouška

Po operaci se vrací další talent Hloušek

Velkým talentem českého fotbalu je stále také hráč pražské Slávie Adam Hloušek. Kariéru trojnásobného reprezentanta však před sedmi měsíci zabrzdilo vážné zranění kolenního vazu. Po 227 dnech se konečně mohl vrátit v soutěžním utkání do sestavy červenobílých. Na třicet minut nastoupil v pohárovém zápase proti Ústí nad Labem. "Od operace jsem byl čtyři měsíce v Německu. Potom jsem se vrátil do Slávie a s kondičním trenérem jsem zapracoval na fyzičce a dalších věcech," uvedl Hloušek.

Odvaha při střelbě před zraněním, stejná vlastnost i po něm. V tom se nic nezměnilo, zdrženlivost se však objevila v otázkách dalších startů. "Teď je jenom na trenérovi, jestli mě postaví na další minuty v mistrovském utkání, nebo ne," uvedl Hloušek.

Adam Hloušek
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Hlavní zprávy

Nejčtenější články