Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Čapek: Češi zvítězili zaslouženě, ale byla to hrozná robota

Praha - "Dneska naši šli za vítězstvím s obrovskou vůlí, šli mu naproti ještě víc než proti Litvě, příkladně bojovali. Byla to hrozná robota, ale tím víc bylo to vítězství zasloužené," pochvaloval si po skončení zápasu Česko–Skotsko komentátor Pavel Čapek. V 70. minutě dal Hubník jediný gól a Češi si připsali do tabulky první výhru. Ne blyštivou, ale poctivou.

Češi v červeném buší na vrata, soupeř ve žlutém se brání – i v tom se zápas podobal úvodnímu utkání ze skupiny. Čapek připouští, že určité obavy měl: "Proti Litvě jsme měli i vyloženější šance než dneska, i když těch menších bylo dohromady tady víc. Skotové ale nebyli tak nebezpeční dopředu." Ostrovní tým přijel bránit a Čapek musel uznat, že zprávy pozorovatelů nelhaly: "Ani jsme si nedokázali představit, že hrají 4-6-0, ale bylo to tak. Ty dva forvardy poslali na hřiště až v poslední čtvrthodině, když prohrávali."

Čapkova pochvala míří i k trenérovi Bílkovi: "O sestavě se trochu spekulovalo, ale nakonec byla podle očekávání. Suchý se po přestávce zbavil nervozity a byl bezchybný, také Magera hrál dobře, pokrýval balóny a rozděloval přihrávky. Ta volba vyšla Bílkovi velmi dobře." A ne jen na začátku. Další dobrý odhad prokázal kouč při střídání. Sáhl po Bednářovi a ten přihrál na gól. "Trenér to asi vyhodnotil, že bude platit víc důraz než technické kulišárny."

Pavel Čapek:

"Skotové přijeli pro remízu, podřídili jí všechno a nebyli od ní daleko. O to je vítězství cennější."

Hlavní zlepšení domácích hráčů viděl Čapek v záloze: "Nebyl v ní jediný hráč, o kterém by se dalo říct, že hrál špatně. Rosický, Plašil i Polák dokázali vymyslet chytrou přihrávku a měli i výborný pohyb. Často se k nim v tomhle přidal i Hübschman. Naopak střelecká produktivita dál pokulhává," řekl Čapek. Na skotskou bránu letěly dvě desítky střel a padl jediný gól.

"Chce to i štěstí, které k tomu neodmyslitelně patří. Třeba jednadvacítka toho štěstí dnes měla víc, i když áčko si ho zasloužilo nejmíň stejně velkou porci." Komentátor věří, že v Lichtenštejnsku bude okének v obraně ještě víc a že se tam útočníci střelecky prosadí.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články