Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Ruku jsem viděl přes celé hřiště, řekl sparťanský brankář Blažek

Olomouc - Penalta z předposlední minuty přinesla rozuzlení v bitvě o druhé místo ve fotbalové lize. Sparta díky Kuckově gólu vyhrála v Olomouci 1:0 a v tabulce si vyměnila místa se svým soupeřem. Šlágr kola přinesl zajímavou bitvu ve výborné kulise, ale minimum vyložených šancí. Do zajímavějších situací se víckrát dostala Sparta, branku však dala až z pokutového kopu, který na Andrově stadionu vzbudil spoustu emocí. Rossi ve vápně zavadil rukou o míč, ale obě strany měly na posouzení situace rozdílné názory.

"Viděl jsem to přes celé hřiště a i přes celé hřiště jsem si myslel, že to je jasná ruka. Hráč byl v takovém postavení, že jsem viděl, že tam tou rukou sáhnul," řekl sparťanský brankář Jaromír Blažek.

Olomouc za 89. minutu naopak cítí velkou křivdu. Provinilec Rossi cestou do kabiny jen prohodil, že se o penaltu nejednalo. "Je nějaký výklad pravidel, kdy se mají penalty pískat. Platí to pro situace, když jde ruka aktivně proti balonu. Ať si každý zhodnotí sám, jestli tady šla ruka aktivně proti míči," řekl olomoucký kapitán Aleš Škerle. Rossi si svůj kalich hořkosti dopil do dna, když v nastaveném čase ve velké šanci na vyrovnání přehlavičkoval bránu.

Jaromír Blažek

"Ke konci jsme byli lepší než Olomouc. Vytvořili jsme si více příležitostí. Vyhráli jsme zaslouženě."

Sparta už počtvrté v řadě rozhodla o rozdělení bodů v poslední desetiminutovce. Koncovky zápasů se stávají její silnou disciplínou. Podle Blažka je pro Pražany vedle vítězství povzbudivý i zlepšený herní projev. "Odehráli jsme konečně i herně slušný zápas. Před reprezentační pauzou je to vítězství hodně cenné," zdůraznil Blažek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články