Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Teplice porazily Liberec 1:0, Příbram bez Hřídela doma vyhrála

Teplice - Fotbalisté Teplic se udrželi v kontaktu s čelem tabulky díky vítězství 1:0 nad Libercem. Jejich výhra se zrodila už v úvodu zápasu, kdy proměnil Kalivoda penaltu za faul Váchy na Mahmutoviče. Liberec byl sice poměrně aktivní, do šancí se ale prakticky nedostával. Domácí brejky zase pohořely na mizerné koncovce. Teplice hrály druhý domácí zápas během šesti dnů, díky dvěma jednogólovým výhrám se aspoň na chvíli posunuly už na čtvrtou příčku.

Domácí kouč Jiří Plíšek opět trochu zamíchal se sestavou, hru nechal už podruhé řídit sotva osmnáctiletého Čajiče a jeho předchůdce Kalivodu vytáhl až těsně pod osamocený hrot Mahmutoviče. A Liberečtí si s tím zpočátku vůbec nevěděli rady. V sedmé minutě Mahmutoviče přistrčil v šestnáctce Vácha a nařízenou penaltu proměnil ve vedoucí gól Kalivoda.

Záznam utkání Teplice - Liberec sledujte zde

První poločas nabídl velmi solidní fotbalovou podívanou, po pauze ale hra klesla do podprůměru. Teplický trávník si za pět dnů od promoklého zápasu s Olomoucí příliš neodpočal a i kvůli jeho mizernému stavu začalo přibývat nepřesností i tvrdých soubojů daleko za hranicí pravidel. Liberec se začal postupně tlačit dopředu, jeho hra ale končila na vápně. Jediný náznak skutečného nebezpečí přišel až v 87. minutě, ale Nezmarova hlavička branku těsně minula.

Příbram bez Hřídela zlomila trápení a zdolala Budějovice

Hráči Příbrami v prvním zápase po odvolání kouče Martina Hřídela porazili pod dočasným vedením asistentů České Budějovice 2:0 a po třech porážkách za sebou se dočkali výhry. Z mnoha šancí poslal po pauze domácí do vedení Pleško, v závěru přidal druhou trefu premiérovým zásahem v nejvyšší soutěži Šlapák. Středočeši se bodově dotáhli na svého dnešního soupeře.

Na hru domácích měla úterní trenérská rošáda blahodárné účinky. Příbram upustila od urputné a nekoukatelné defenzivy, v mnoha hráčích se tlačila dopředu a předvedla poločas, jaký fanoušci u Litavky dlouho neviděli. Drtivému tlaku scházelo jen gólové vyjádření. Po pauze už nebyl příbramský tlak tak výrazný, přesto domácí zanedlouho konečně zlomili své střelecké trápení. Plašil v 59. minutě vrátil balon před branku a Pleško svojí slabší pravou nohou otevřel střelou k tyči skóre.

Na domácí postupem času dolehla nervozita z důležitosti utkání. Prováhali několik nadějných brejků a v 73. minutě si oddychli, když Hudsonovu dobře mířenou střelu v poslední chvíli srazil na horní síť obětavý Nohýnek. Domácí pochopili, že by se jim mohlo bránění výsledku vymstít, v závěru si opět vynutili převahu a nakonec se díky střídajícímu Šlapákovi v nastavení přece jen dočkali druhé branky.

Ostrava se proti oslabenému Slovácku protrápila ke šťastné výhře

I když fotbalisté Ostravy hráli v utkání proti Slovácku hodinovou přesilovku, s velkým štěstím dosáhli na vítězství 2:1. O výhře rozhodl v 73. minutě Adam Varadi. Baník nebyl lepším, ale šťastnějším týmem. Hosté byli i o desíti aktivní, v oslabení dokázali srovnat a za stavu 1:1 trefili břevno. Po třech výhrách za sebou však vyšli bodově naprázdno.

Ve 25. minutě přišla na hosty hned dvojitá pohroma. Lukešovu dorážku totiž před brankovou čárou rukou zastavil Košút, dostal červenou kartu a Neves navíc z penalty poslal Baník ve 26. minutě do vedení. Gólman Filipko kapituloval po dlouhých 316 minutách. Početní výhodu však Ostrava spíše promarnila a Slovácko se pět minut po pauze dočkalo vyrovnání. Trestný kop Volešáka spadl ve vápně na nohu Reinberkovi, který placírkou po zemi trefil opačný kout.

I když Baník nebyl ve své kůži, nakonec bral všechny body. Zeher v 73. minutě ošálil celou soupeřovu obranu překvapivým řešením situace a patičkou na Varadiho, který vběhl do pokutového území a bombou uklidil míč k tyči mimo Filipkův dosah. Filipko v závěru podpořil závěrečnou snahu Slovácka dokonce až v šestnáctce Baníku, domácí však výhru ubránili a jejich minisérie bez prohry trvá tři kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články