Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Ruský tisk: Sparta v koncovce nebyla soupeř

Moskva - Za přesvědčivé a drtivé označují ruské listy vítězství fotbalistů moskevského CSKA nad pražskou Spartou ve čtvrtečním 2. kole Evropské ligy. Na stadionu na moskevském předměstí Chimki hosté podlehli 3:0, stejně jako předchozí soupeř Lausanne. Výše skóre je však po průběhu zápasu prý nezasloužené. "Sparta rozdrcena, Pražané nedostáli svému názvu 'Železná Sparta'," nadepsal Sovětskij sport. Hosté dokázali "důstojně bojovat" po tři čtvrtiny utkání, než "nadobro pokazili koncovku", napsal list.

Samo utkání přilákalo skoro dvakrát více diváků, než bývá v ruské lize, k čemu možná pomohla i podoba názvu soupeře s "úhlavním nepřítelem" z moskevských derby Spartakem. Diváci měli podle deníku důvod se radovat, šance zdvíhaly tribuny na nohy a nebylo jasné, zda nebezpečnější jsou útoky CSKA, či protivýpady Pražanů.

"Bylo k nevíře, že je to stejná Sparta, která podlehla Žilině v boji o cestovní poukaz do Ligy mistrů..." připustil komentátor. Ale po prvním gólu v Blažkově síti "Češi znervózněli a obrana se sesypala jako domek z karet". "Vyhráli jsme zaslouženě, ale 3:0 je možná moc," připustil trenér Leonid Sluckij.

Zápas byl zákuskem pro fanoušky

Sport-Express přirovnává mač se Spartou k "zákusku" pro ruské fanoušky, namlsané výhrami domácích klubů v evropských soutěžích. Očekávání se i naplnilo, i když "příliš dlouho" armádní hráči působili lenivě a ospale, než s unavenými Čechy udělali "logický konec, krásný a bez odvolání".

Autor dvou branek Seydou Doumbia v listu ocenil, že "Sparta skutečně nebyl špatný tým, hrál tvrdě a soudržně". Naopak CSKA se hra nedařila, ale vytrval až do konce a vybojoval vítězství. "Sparta není tým ze dvorku. Hra byla skutečně těžká, ale nakonec jsme nezklamali fanoušky a dokázali svou úroveň. Dva zápasy a šest bodů. Co může být lepšího? Ale spokojit se s tím nehodláme," dodal střelec gólu z penalty Mark González.

Podle Chovance tkvěl neúspěch v individuálních chybách

Chovance mrzí, že zlom v utkání nastal zrovna při standardní situaci. "Dosud jsme v těchto situacích góly nedostávali. Každá situace je sice jiná, a hodně záleží na šikovnosti hráče dostat se k míči, ale v tomto případě to zase nebylo tak složité situaci zvládnout. Míč letěl poměrně dlouho, hráči byli původně na správných pozicích, dalo se to zvládnout," vrátil se trenér k zásadní chybě před prvním gólem.

Jozef Chovanec:

"Už když jsme tam přijeli, nebyli jsme pro ně soupeř. Mohli jsme tu jejich namyšlenost potrestat."

Po rozboru utkání už má jasno, kdo byl viníkem. "Měli u toho být Kucka s Kladrubským. První měl mít hlavičkujícího, druhý dohrávajícího hráče," vysvětlil dohodu kouč, který hodlá celou situaci detailně rozebrat na dnešním tréninku, kde se vrátí i k Brabcově ruce. "Zahrál nesmyslně, je to stejná individuální chyba, ale podobně beru neproměněnou šanci Kadlece," připomněl Chovanec, že nejen defenzivní zkraty rozhodují o výsledku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články