Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sparta nezvládla závěr s CSKA a odváží si tříbrankovou porážku

Moskva - Fotbalisté pražské Sparty ve svém druhém vystoupení ve skupině F Evropské ligy prohráli na půdě CSKA Moskva 0:3. Výhru ruského celku zařídil dvěma góly útočník z Pobřeží slonoviny Seydou Doumbia, trefil se i Mark González z pokutového kopu za ruku Ericha Brabce. CSKA, který všechny tři góly dal v posledních 18 minutách, tak vede tabulku skupiny bez ztráty bodu.

Na stadion Chimki na severním předměstí Moskvy doráželi fanoušci hodně pozvolně a stejně tak vypadal výkon domácího týmu, který se v úvodu nechal zaskočit aktivní hrou Sparty. Hosté překvapivě bez Sionka v sestavě si dokázali během několika úvodních minut vytvořit dvě slibné možnosti. Jenže Kuckovu ránu stopeři vytěsnili na roh a Kadlec se propadnutého míče za obranu leknul a nestačil ho usměrnit.

Sparta se po slibném úvodu zatáhla, snažila se bránit až od půlící čáry, ale jakmile napadání vysunula, dělala domácím hodně problémů a ihned se snažila kombinacemi zaskočit pomalé obránce. I proto přišly další sparťanské záblesky v podobě teče Wilfrieda, kterou Akinfejev zneškodnil, či Kuckova slabého pokusu.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání CSKA Moskva - Sparta Praha

V závěru poločasu ale domácí přece jen ukázali svoji největší zbraň, kterou je dvojice útočníků. Po první větší sparťanské chybě ve středu obrany se dostal sám před Blažka brazilský kanonýr Vágner Love, ale na gólmana nevyzrál a nepovedlo se to vzápětí ani v podobné situaci Doumbiovi.

Záznam utkání CSKA Moskva - Sparta Praha sledujte zde

Sparta neopustila aktivní hru ani po pauze a také ona začala více využívat střely zpoza šestnáctky. První přesnější ránu vyslal Wilfried, ale Akinfejev byl znovu u tyče včas. V 65. minutě hostům zatrnulo: sudí přehlédl ostrý faul na Kucku uprostřed hřiště a při rychlém zásahu měli sparťanský lékař s masérem s ošetřováním slovenského záložníka hodně práce. Kucka se málem rychle pomstil, protože hned po návratu do hry se uvolnil v šestnáctce a pokoušel se technicky obstřelit brankáře, ale ten jeho nápad odhadnul.

Jenže v 72. minutě hosté o nadějné vedení přišli po rohovém kopu. Ve středu obrany se míč odrazil od Alexeje Berezuckého k Doumbiovi a ten do prázdné branky vstřelil důležitý vedoucí gól. A když v závěrečné desetiminutovce po nedorozumění s Blažkem trefil míč Brabec rukou, proměnil González penaltu a definitivně poslal hosty do kolen. Třetí gól Doumbii už byl jen razítkem pod sparťanským selháním v závěru.

Sparťané po prohře: Byla krutá, ale soupeři jsme to darovali

Krutá, ale současně zasloužená prohra, kterou soupeři darovali jak na svátečním podnose svými hrubkami. Trenér Jozef Chovanec se s hráči shodl na tom, že prohra 0:3 je krutá, ale celou práci zhatily osobní chyby. "Je to krutá prohra, která nás bude ještě dlouho mrzet. Nezasloužili jsme si prohrát takovým rozdílem, ovšem do světa nepoletí nás výkon, ale konečný výsledek," posteskl si letenský kouč.

"Nějakou branku jsme mohli vstřelit, pak by se hrálo jinak. Jenže pak dáme soupeři dárky v podobě chybě při rohu a penaltu. Do té doby jsme nehráli špatně, jenže konec všechno pokazil," dodal Chovanec. Podle záložníka Kamila Vacka se ukázalo, jaký je rozdíl mezi oběma soupeři. "To bylo vidět zcela jasně: ten kdo si vypracuje šanci, musí ji proměnit. My ty svoje nedali a pak chybovali," kroutil hlavou zklamaně před novináři a přiznal, že hned po utkání trenér v kabině zvýšil hlas.

CSKA Moskva - Sparta Praha 3:0 (0:0)

Branky: 72. a 86. Doumbia, 84. González z pen. Rozhodčí: Skjerven - Holvik, Nebben (všichni Nor.). ŽK: Ignaševič - Vacek, Řepka. Diváci: 13 000.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články