Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Fotbalová jednadvacítka bude hrát baráž o ME bez Suchého

Praha - Bez opory zadních řad Marka Suchého se bude muset obejít kouč české fotbalové jednadvacítky Jakub Dovalil ve dvou barážových zápasech o postup na mistrovství Evropy s Řeckem. Stopera Spartaku Moskva totiž nominoval kouč A-týmu Michal Bílek ke kvalifikačním zápasům se Skotskem a Lichtenštejnskem. Jednadvacítka bude o postup na finálový turnaj ME hrát s Řeckem 8. října v Jablonci a 12. října v Tripoli.

"Nominace je standardní, jsou v ní vesměs hráči, kteří kvalifikaci absolvovali prakticky celou, někteří s menšími výpadky," řekl Dovalil na tiskové konferenci v Praze. Jedinou novou tváří je Jan Morávek, který po vyléčení zranění již nastupuje za německý Kaierslautern. "Nominoval jsem dvacet hráčů do pole, protože sedm z nich je ohroženo žlutou kartou, což znamená, že kdyby ji někteří z nich dostali v Jablonci, tak by nemohli nastoupit v odvetě," vysvětlil Dovalil.

Ten nemá v kádru ani Matěje Vydru a Václava Kadlece. Kadlec je stejně jako Suchý v reprezentačním áčku, Vydra jede s devatenáctkou na kvalifikaci mistrovství Evropy do Bosny a Hercegoviny.

Řekové budou hrozit ze standardních situací

"Řecko již máme nastudované. Viděl jsem jeho pět posledních zápasů v kvalifikaci a od konce loňského roku má tým nového trenéra Jorgose Jorgiadise. Soupeř na papíře vypadá přijatelně, ale je to silný tým, je v něm plno pohyblivých hráčů a čtyři až pět fotbalistů extrémně vysokých. Z posledních šesti branek dali Řekové pět po standardních situacích," naznačil Dovalil, na co si jeho svěřenci budou muset dát pozor.

Věří, že se jeho týmu doma podaří uhrát dobrý výsledek. "Věřím, že v Jablonci vyhrajeme, ale až realita ukáže, jak vysoko. A ve druhé řadě nechceme inkasovat, což je stejné jako v pohárech. Dopředu si myslím, že nemáme až takovou kvalitu, abychom venku dali třeba čtyři branky," řekl Dovalil.

Nominace fotbalové jednadvacítky na zápasy baráže o ME

Brankáři

Jan Hanuš, Tomáš Vaclík, Marek Štěch

Obránci

Ondřej Čelůstka, Tomáš Fabián, Jan Hošek, Jan Lecjaks, Ondřej Mazuch, Radek Dejmek, Jacob Lensky, Radim Řezník

Záložníci

Bořek Dočkal, Marcel Gecov, Jan Kovařík, Tomáš Hořava, Lukáš Mareček, Jan Morávek, Lukáš Vácha, Milan Černý

Útočníci

Libor Kozák, Tomáš Pekhart, Jan Chramosta, Jan Vošahlík

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články