Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Beznadějná Slavia prohrála se Slováckem 0:3

Uherské Hradiště - Fotbalisté pražské Slavie prohráli v utkání 10. kola nejvyšší soutěže na hřišti Slovácka 0:3 a po víkendových zápasech se mohou propadnout až na samotné dno tabulky. Hosté si za celý zápas nevypracovali žádnou vyloženou šanci a nezvítězili už pošesté za sebou. Trenér poražených Karel Jarolím po utkání poprvé připustil, že uvažuje o rezignaci.

Slavia přitom do utkání vstoupila aktivně, domácí v poli přehrávala, její akce ale většinou končily na nepřesné finální přihrávce. Naopak pozorně bránící Slovácko využilo hned první šanci k otevření skóre. V pokutovém území trefil centrovaný míč paži stopera Koubského a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Švancara.

Hosté ve snaze o překonání obranného valu Slovácka častěji zakončovali ze střední vzdálenosti, střely Dembélého i Jarolíma však zlikvidoval spolehlivě chytající Filipko. Po přestávce Slavia domácí přitlačila na jejich polovinu, nadále však doplácela na nemohoucnost v koncovce, Vyhnal namířil svou slabou střelu pouze do Filipka a Milan Černý v dobré pozici vůbec netrefil branku.

Karel Jarolím, trenér Slavie: "Po tomto výsledku budu přemýšlet o jiných věcech, o své rezignaci."

Slovácko nikam nespěchalo a čekalo trpělivě na svou šanci. Ta přišla v 79. minutě, když Švancara uvolnil na pravém křídle Fujerika a jeho centr netrefil nikdo z bránících hráčů na rozdíl od dobíhajícího Volešáka, proti jehož střele ze dvou kroků byl Vaniak absolutně bezmocný.

V závěru měl hostující Vyhnal šanci zdramatizovat utkání, po hlavičce Koubského ale netrefil branku, navíc v závěru si střídající Szmek poradil s dvojicí bránících slávistů a nekompromisně zavěsil. Bezzubí Pražané si tak ze Slovácka odvezli tříbrankový debakl.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články