Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mladá Boleslav v přestřelce remizovala s Teplicemi 3:3

Mladá Boleslav - Tepličtí fotbalisté v devátém kole první ligy nedotáhli do vítězného konce gólovou přestřelku v Mladé Boleslavi a domů se vracejí se bodem za remízu 3:3. Domácí zajistil bod za remízu až minutu před koncem Rolko. V dalších utkáních zvítězilo doma Brno 1:0 nad Bohemians brankou Richarda Dostálka z 81. minuty, Ústí nad Labem pak v teplickém azylu jen remizovalo s Českými Budějovicemi 1:1.

Tepličtí už v prvním poločase vedli o dvě branky po zásazích Mareše, domácí ještě do přestávky kontrovali zásahy Kuliče a Chramosty, ale teplický Vondrášek v 74. minutě přiblížil k vítězství Teplice. Jejich radost zkazil až těsně před závěrečným hvizdem přesně hlavičkující Rolko. Boleslav má stejně bodů jako třetí Sparta, Teplice jsou šesté.

Boleslav ještě nenasadila do hry novou posilu z Petrohradu Radka Šírla. Středočeši ještě neobdrželi z Ruska transferkartu nutnou pro registraci hráče. Po víkendu ji však podle tiskového mluvčího Jiřího Korose mají získat a Šírl by tak mohl nastoupit v utkání Ondrášovka Cupu proti Kunicím.

Brňané začali utkání s Bohemians hodně rozpačitě, zaskočila je aktivní a přímočará hra soupeře. Už ve 3. minutě musel brankář Lejsal zasahovat po nebezpečné Škodově přízemní střele, o dvě minuty později se po další hrubce dostali Škoda s Moravcem do brejku. Bohemians zlobili rychlý protiútoky i nadále, jejich akcím chyběla jen přesnější koncovka.

Po změně stran diktovali mnohem častěji tempo Brňané. Jejich výkon oživilo zapojení krajních obránců do útočení. Zbrojovka měla vytrvalou územní převahu, přes přehuštěné zadní řady soupeře se dostávala k zakončení velmi obtížně. Závěrečnou čtvrthodinu dohrávalo Brno s novou útočnou dvojicí Hodek, Kalabiška. Tlak se podařilo Brňanům zužitkovat deset minut před koncem, kdy na centr Střeštíka Sňozík nedosáhl a zcela volný nejlepší hráč Brna Dostálek jej dopravil do sítě.

Fotbalisté Budějovic si i ze svého druhého podzimního výletu do Teplic odvezli výsledek 1:1. V utkání 9. kola tam remizovali s Ústím nad Labem a stejně jako předtím s Teplicemi museli dohánět vedení domácích, o něž se postaral v 57. minutě hlavou Valenta. Vyrovnání zařídil po brejku Mezlík. V rozháraném závěru byli vyloučeni dva hráči - ústecký Vrtělka a budějovický Stráský, který si stihl červenou kartu vykoledovat za pouhých 19 sekundách pobytu na hřišti. Oba týmy jsou s devíti body těsně nad pásmem sestupu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články