Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Řepka: Bojujeme i za celý český fotbal a jeho koeficienty

Praha - Nejen bojem za dobré jméno Sparty, ale celého českého fotbalu bude podle kapitána Tomáše Řepky celé letošní vystoupení pražského klubu v Evropské lize. Sparťané jako jediní zůstali ve hře v evropských pohárech a jen na nich bude záležet, jak se bude vyvíjet český pohárový koeficient. Řepka byl před úvodním zápasem skupiny s Palermem v dobré náladě. Po čase mohl znovu oprášit svou italštinu, kterou se naučil během angažmá ve Fiorentině, a zavzpomínat na působení v italské lize. Na čtvrtečního soupeře však vzpomínat nemohl, neboť sicilský klub tehdy ještě mezi elitou nehrával.

"Už to je přece jen nějaký čas, co jsem tam hrával a tehdy Palermo v lize nebylo. Z týmu znám jen Liveraniho s Maccaronem, kteří tehdy hrávali v jiných klubech. Hru soupeře jsem sice několikrát viděl, ale detailnější znalosti nemám," přiznal letenský stoper, že proti Palermu mu nebudou zkušenosti s italským fotbalem už příliš platné. "Z Itálie se mi už před zápasem ani nikdo neozval, novináře nevyjímaje," žertoval fotbalista.



Řepka připustil, že týmu ještě doznívá zklamání, že se nepodařilo postoupit do Ligy mistrů. "Byl to náš cíl, protože Evropská liga je samozřejmě jiná úroveň. Přesto se na ni také moc těšíme. Máme přece ve skupině silné soupeře a máme za co bojovat. Letos nepůjde jen o Spartu, ale o celý český fotbal. Koeficient nám nemůže být lhostejný," prohlásil Řepka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články