Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Na Letné se utkají mistr s vicemistrem, Slavia jede do Hradce

Praha - Po reprezentační přestávce, v níž fanoušky potěšila svým výkonem a výsledky pouze jednadvacítka, se dostane podzimní program první fotbalové ligy už do svojí poloviny. V osmém kole bude tahákem především souboj úřadujícího mistra s vicemistrem v podání Sparty a Jablonce, ale také vystoupení Slavie v Hradci Králové, který se zatím na favority umí vytáhnout. Kolo bude rozehráno dnešním soubojem Liberec - Ostrava, pondělní dohrávku obstará duel Olomouc - Mladá Boleslav. Česká televize nabídne v přímých přenosech utkání Sparty s Jabloncem a Olomouce s Mladou Boleslaví. Živě je můžete sledovat i na serveru SportŽivě.cz.

Sparta po sérii utkání byla ráda, že může pořádně trénovat, ale pohárová výhra 1:0 nad Voticemi jí sebevědomí příliš vylepšit nemohla. "Zápasy s Jabloncem jsou každým rokem náročnější, má kvalitní střelce i další pracovité hráče. My se musíme vyvarovat zbytečných ztrát ve středu hřiště," uvedl kouč Jozef Chovanec.

Jablonec letos ještě venku nevyhrál, ale na Letnou prý nepřijede odevzdaně. "Na Spartě se hraje jednou za rok a pro trenéry i hráče je to svátek. Překonáváme následky ne nejvydařenějšího vstupu a musíme brát v potaz sílu Sparty, která v Brně ukázala, že se jí vrací forma. Byla by asi troufalost a sebevražda vyrukovat s nějakou příliš ofenzivní taktikou," řekl jablonecký trenér František Komňacký.

Ani po vyřazení z poháru si trenér Slovácka Miroslav Soukup pesimismus před Českými Budějovicemi nepřipouští. "Nezdar jsme si vyříkali, hráči dostali trest a situaci jsme uzavřeli," uvedl trenér, který věří v lepší výkon. České Budějovice v předešlém kole poprvé v sezoně prohrály a teď je čekají dva těžké zápasy na hřištích týmů z dolní poloviny tabulky.

Nováček z Hradce Králové se těší na dalšího atraktivního soupeře. Pod "lízátky" přivítá trápící se Slavii, s níž by rád potvrdil, že na favority se mu letos daří. "Votroci" by rádi napravili poslední dvě porážky, ale červenobílé porazili v české lize jen jednou. Hosté přijedou s dvěma jubilanty: záložník Jaroslav Černý může odehrát 200. ligový zápas, trenér Karel Jarolím bude sedět po 250. na prvoligové lavičce jako hlavní kouč. Navíc už může počítat s posilou do branky Zlámalem, uzdravil se ale také Vaniak.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na utkání Sparta-Jablonec

Teplice i Brno měly hrozivý vstup do ligy, ale zatímco Severočeši poté sérií tří výher poskočili do horní poloviny tabulky, hosté se dál topí na chvostu. Vzájemný zápas tradičně přináší divoké výsledky: pouze jeden z posledních deseti duelů vyhrál domácí tým. Brno navíc na Stínadlech umí zahrát, při posledních čtyřech zápasech tam inkasovalo jedinou branku. Poslední Zbrojovka sice vydřela v Rosicích pohárové vítězství, ligové postavení Brňanů je ale po prohrách v Olomouci a se Spartou hodně bídné. K lepší náladě měla v přestávce Brňanům pomoci výhra 10:0 v Mikulově nad týmem z I.A třídy.

Rozjetá Plzeň neprohrála v lize už třináctkrát v řadě a touží potvrdit své první místo i proti nováčkovi z Ústí nad Labem. Během přestávky dělali ve Viktorii všechno možné, aby přilákali i na nováčka vyprodaný stadion. Severočeši mají před soupeřem respekt. "Plzeň hraje v současné době asi nejhezčí a hlavně účelný fotbal. Nikdy to neříkám, ale musíme tentokrát být nadmíru obezřetní a začít s defenzivní taktikou," řekl trenér Svatopluk Habanec.

Týmu Bohemians 1905 po slibném startu do sezony začíná docházet dech. "Klokani" klesli na čtrnácté místo a proti Příbrami tak potřebují zabrat. Trenér Pavel Hoftych zvolil jako předzápasovou přípravu krátké soustředění ve Vrchlabí. Příbramští fotbalisté v minulém kole s Hradcem Králové po 492 minutách ukončili své střelecké mlčení v nejvyšší soutěži, ale v reprezentační pauze je zase srazila nečekaná prohra v Ondrášovka Cupu na půdě třetiligového Písku.

Program 8. kola fotbalové ligy:

Sobota 11. září:
15:30 Sparta Praha - Baumit Jablonec (přímý přenos ČT4; Matějek - Wilczek, Santarius), 
18:00 1. FC Slovácko - Dynamo České Budějovice (Kocourek - Košec, Slavík). 

Neděle 12. září: 17:00 Hradec Králové - Slavia Praha (Sport2; R. Hrubeš - Vysloužil, Gallo), Bohemians 1905 - 1. FK Příbram (Královec - Večeřa, Dobrovolný), Viktoria Plzeň - FK Ústí nad Labem (Bílek - Mencl, Ubias), FK Teplice - Zbrojovka Brno (Adámek - Kordula, Pospíšil). 

Pondělí 13. září:
18:00 Sigma Olomouc - Mladá Boleslav (přímý přenos ČT2; Příhoda - Lhoták, Tacina).

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články