Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Argentinští fotbalisté deklasovali mistry světa Španěly 4:1

Buenos Aires - Španělští fotbalisté utrpěli nejvyšší porážku za posledních devět let. Mistři světa a soupeři české reprezentace v kvalifikační skupině o postup na mistrovství Evropy podlehli v přátelském utkání Argentině na její půdě 1:4. Španělé naposledy o tři góly prohráli v únoru 2001 s Anglií, navíc našli přemožitele teprve potřetí z posledních 58 zápasů. Předtím se to povedlo jen Švýcarsku a USA. Trenérovi Vicentemu del Bosquemu se nevyplatily změny v obraně, když z obvyklé základní sestavy hrál z defenzivních hráčů jen Piqué.

Brankář Casillas tentokrát zůstal jen mezi náhradníky, stejně jako krajní beci Ramos a Capdevilla, stopera Puyola do hry nepustilo zranění. Jejich náhradníci Arbeloa, Monreal a Marchena na rychlonohé Argentince nestačili. Řádil především útočník Manchesteru City Carlos Tévez, jenž už v úvodních minutách připravil góly pro Messiho a Higuaína, kteří nastupují ve španělské lize za Barcelonu, respektive Real Madrid. Třetí gól pak vstřelil Tévez sám.

Španělé se na odpověď dlouho nezmohli, přestože v základní sestavě nechyběl kanonýr Villa, jenž by vstřeleným gólem překonal rekord španělské reprezentace. O poločase ho nahradil Llorente, který jako jediný našel recept na argentinskou obranu, ale až šest minut před koncem, kdy bylo na obrat již málo času. Naopak v závěru přidal čtvrtý zásah domácích Agüero.

Výsledky přípravných utkání

Argentina - Španělsko 4:1 (3:0)

Estonsko - Uzbekistán 3:3 (1:1)

Polsko - Austrálie 1:2 (1:2)

Ukrajina - Chile 2:1 (1:0)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články