Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

První posila pro Slavii, do Edenu míří Chytil. Těžké rozhodnutí, ale posun byl potřeba, řekl

Očekávané se stalo realitou. Fotbalová Slavia získala útočnou posilu z Olomouce, kterou je Mojmír Chytil. Čtyřiadvacetiletý fotbalista podepsal v Edenu čtyřletou smlouvu, přestupová částka nebyla zveřejněna.

Mojmír Chytil
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík mluvil o dohodě se Sigmou už během zimní pauzy, Chytil ale ještě dohrál ligový ročník na Hané a pomohl Olomouci ke konečnému šestému místu. Do týmu vicemistra odchází po životní sezoně, ve které dal 12 ligových branek. Další tři přidal v poháru.

"Nadešel čas se rozloučit. Bylo to pro mě těžké rozhodnutí, ale přišla chvíle, kdy je třeba posunout se v kariéře dál," uvedl Chytil. "Jsem moc rád, že se vše dořešilo. Těším se na Petra Ševčíka i Aleše Mandouse, několikrát jsme si o Slavii psali. A také na fanoušky, v Edenu byla vždy skvělá atmosféra," dodal olomoucký odchovanec.

Chytil debutoval v reprezentaci v listopadu proti Faerským ostrovům a při své premiéře vstřelil hattrick, navíc na domovském Andrově stadionu v Olomouci. O tři dny později nastoupil i v další přípravě proti Turecku a v březnu nechyběl ve dvou kvalifikačních duelech o Euro proti Polsku a Moldavsku.

"Má velice dobré krytí míče, možná vůbec nejlepší hru zády k brance v lize. Je to týmový hráč, bojovný, s výbornými fyzickými parametry. Navíc je pořád stále hodně mladý. Když se o něm bavím s některými lidmi, jsou překvapení, kolik mu vlastně je, mají ho pomalu za ligového matadora. Nejvíce od něj budeme vyžadovat hru v boxu a zády k brance," řekl kouč Pražanů Jindřich Trpišovský.

"Jednání okolo Mojmíra Chytila byla dlouhá a namáhavá. Jsem rád, že se nám jej nakonec podařilo udržet i pro jarní část ligy a Mojmír nám pomohl k postupu do skupiny o titul. Zároveň se podařilo dosáhnout pro klub příznivých finančních podmínek včetně procent z případného dalšího přestupu," prozradil sportovní ředitel Sigmy Ladislav Minář.

Chytil má na kontě 116 utkání v nevyšší soutěži, ve kterých zaznamenal 25 branek, z toho 20 během posledních dvou sezon. Kromě Olomouce hrál ligu i během půlročního hostování v Pardubicích.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články