Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Boleslav přišla o výhru v nastavení. Remízu zařídil Olomouci Beneš

Fotbalisté Mladé Boleslavi v 10. kole první ligy remizovali na svém hřišti 1:1 s Olomoucí a ani na pátý pokus se nedočkali premiérového domácího triumfu v sezoně. Středočeši vedli od čtvrté minuty po gólu Jakuba Fulneka, hosté ale srovnali v první minutě nastaveného času zásluhou Víta Beneše. Oba týmy tak zůstávají ve středu neúplné tabulky, Mladá Boleslav je osmá, Olomouc devátá.

Středočeši prodloužili sérii bez porážky na čtyři utkání, doma ale neporazili Hanáky ani posedmé za sebou. Olomouc nevyhrála po dvou zápasech.

Mladoboleslavští vstoupili do čtvrtého vzájemného utkání v tomto roce mnohem lépe a z úvodního tlaku vytěžili gól. Skalák našel centrem na zadní tyči Fulneka, jenž měl dost času na zpracování i následnou střelu pod břevno. Osmadvacetiletý záložník se v lize prosadil po více než dvou letech.

"Míč jsem si nezpracoval ideálně, ale měl jsem dost času. Nepatřím úplně mezi nejpilnější střelce, od toho máme jiné hráče. Ale tím, že hraju přes nohu, tak i tohle je varianta," řekl Fulnek na tiskové konferenci.

O chvíli později se navíc gólman Trefil pustil za pokutovým územím do kliček, o míč přišel a Ladra mohl navýšit vedení, z dvaceti metrů ale odkrytou bránu minul. Stejně dopadl po pohledné kombinaci s Fulnekem v 22. minutě Skalák a vzápětí i na druhé straně Chytil v první šanci Sigmy v utkání.

Krátce před pauzou dostal míč do sítě z těsného ofsajdu Ladra a olomoucký kouč Václav Jílek zareagoval na nepříznivý vývoj dvojitým poločasovým střídáním. "V první půli nám scházelo úplně všechno. Hráli jsme lehkovážně, alibisticky, nebyli jsme běžecky aktivní. Po změně rozestavení na tříobráncový systém už měla naše hra parametry," uvedl Jílek.

Hanákům změny pomohly. Dvakrát krátce po sobě hlavičkoval nebezpečně Růsek a v ještě větší příležitosti vychytal Slámovu hlavičku o zem brankář Šeda.

Olomouc byla i ve zbytku duelu aktivnější a nakonec přece jen udeřila ze vzduchu. V nastavení se vydal před soupeřovu bránu stoper Beneš a hlavou zařídil svému týmu alespoň bod. "Gól v posledních minutách samozřejmě bolí, nám se to ale nedávno povedlo dvakrát v obráceném gardu. Měli jsme rozhodnout v prvním poločase. Po změně stran už to od nás nebylo optimální, měli jsme velké problémy s napadáním jejich rozehrávky a nedokázali jsme ani udržet míč vepředu," uznal domácí kouč Pavel Hoftych.

Mladá Boleslav tak získala na svém stadionu v aktuálním ligovém ročníku jen tři body za stejný počet remíz. "Víc týmů má venku lepší bilanci než doma. U nás je to spíš shoda okolností, je to ale zvláštní, na zápasy doma i venku se chystáme stejně," dodal Hoftych.

10. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 1:1 (1:0)

Branky: 4. Fulnek - 90.+1 Beneš. Rozhodčí: Szikszay - Volf, Pečenka - Orel (video). ŽK: Ladra - Navrátil. Diváci: 1142.

Sestavy:

M. Boleslav: Šeda - Suchý, Karafiát, Šimek - Pech, Matějovský (90. Látal), Mareček, Fulnek - Ekpai (55. Stránský), Ladra (83. Donát), Skalák (55. Žitný). Trenér: Hoftych.

Olomouc: Trefil - Chvátal (46. Sláma), Pokorný, Beneš, Zmrzlý - Breite (70. Šíp), Ventúra (60. Greššák) - Zifčák (46. Spáčil), Růsek (90.+5 Poulolo), Navrátil - Chytil. Trenér: Jílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články