Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dramé míří z Karviné do Teplic, Vaníček z Bohemians 1905 do Mladé Boleslavi

Kolotoč letních přestupů se v rámci nejvyšší soutěže nezastavuje. Vedení fotbalistů Teplic oznámilo, že podepsalo smlouvu se stoperem Soufianem Dramém. Šestadvacetiletý Francouz se po příchodu z Karviné připojil k Severočechům už v pondělí a o den později prošel zdravotní prohlídkou. Novou akvizici potvrdila také Mladá Boleslav, která si z Bohemians 1905 pořídila Antonína Vaníčka. Opačným směrem zamířil na hostování Ladislav Mužík.

Soufiane Dramé z Karviné v utkání proti Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Věříme, že se mu podaří nahradit Mohameda Tijaniho. Fyzické parametry má výborné a velkým plusem je jeho výborná komunikace v češtině. Byl proto jednou z našich přestupových priorit," prohlásil sportovní ředitel Teplic Štěpán Vachoušek.

Dramé zamířil na Stínadla z Karviné, s níž v minulé sezoně sestoupil do druhé ligy. "Těší mě důvěra vedení a trenérů, budu dělat maximum, abych jim to vrátil na hřišti. Všichni mě tu výborně přivítali, za což jsem moc rád," uvedl rodák z Francie, který vlastní i malijský pas.

V minulosti hrál v Teplicích i jeho bratr Mahamadou. "Brácha tu působil poměrně krátce, ale když jsem mu říkal o Teplicích, tak mi klub jednoznačně doporučil," dodal Dramé. V nejvyšší soutěži doposud odehrál za Příbram a Karvinou 77 zápasů a vstřelil jeden gól.

Mládežnický reprezentant Vaníček se stal pátou letní posilou Boleslavi. "Má kvalitu i zkušenosti z tuzemské soutěže i mládežnických reprezentací. Znám ho z působení u dorostenecké reprezentace, a především jeho předpoklady využitelnosti na různých postech v ofenzivní činnosti," řekl o Vaníčkovi trenér Boleslavi Pavel Hoftych.

Čtyřiadvacetiletý Vaníček strávil v Bohemians celou kariéru s výjimkou krátkého hostování v Jablonci. V nejvyšší soutěži má na kontě 123 zápasů, v nichž vstřelil šest gólů. Za reprezentační jednadvacítku odehrál 19 utkání. Se Středočechy podepsal víceletou smlouvu.

Stejně starý Mužík je pardubickým odchovancem, po dvouletém hostování v druholigové Chrudimi přestoupil loni v létě do Boleslavi. V jejím dresu si v uplynulé sezoně připsal dvanáct startů v nejvyšší soutěži. Součástí jeho hostování v Bohemians je i opce na případný přestup.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články