Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plzeň si ze Slovácka odváží tři body, Šašinka už jen v nastavení korigoval stav

Plzeň si v sedmnáctém kole odváží vítězství ze Slovácka 2:1. Hosté šli již v úvodu zápasu do vedení, když do branky dotlačil míč Milan Havel. Slovácko sice dokázalo ještě v průběhu prvního poločasu odpovědět, gól však nebyl uznán kvůli zahrání rukou. Vedení hostů na 0:2 ve druhé polovině zvedl parádní trefou Jean-David Beauguel. V nastaveném čase upravil výsledek Ondřej Šašinka.

Sudí Ondřej Pechanec za stavu 0:1 neuznal Slovácku po konzultaci s videorozhodčím dvě branky. Tým z Uherského Hradiště poprvé v ligové sezoně doma ztratil body, v posledních dvou kolech prohrál a na čtvrtém místě tabulky má už jen tříbodový náskok na pátou Ostravu. Plzeň venku v nejvyšší soutěži zvítězila po dvou zápasech.

"Je to pro nás hrozně cenné vítězství, hrálo se o šest bodů. Slovácko bych ale z bojů o špici neodepisoval. Máme na něj pouze šest bodů náskok, to jsou dva zápasy," řekl na tiskové konferenci trenér Viktorie Michal Bílek.

Slovácko nastoupilo ve stejné sestavě jako v předchozím duelu v Českých Budějovicích, kde v přesilovce senzačně ztratilo vedení 2:0 a prohrálo 2:3. Cestu za reparátem nezačali svěřenci trenéra Martina Svědíka dobře.

Z výkopu ve středovém kruhu Plzeň bleskově vytěžila roh, po jeho rozehrání hlavičkoval Pernica a Havel zblízka po 45 sekundách hry dorazil míč do sítě. Hostující bek se postaral o nejrychlejší gól ligové sezony, rekord samostatné nejvyšší soutěže drží bývalý útočník Lokvenc, který v roce 1994 skóroval po necelých 11 sekundách.

V deváté minutě mohl Bucha zaskočit domácí podruhé, ale jeho střela se jen lehce otřela o tyč. Slovácko pak převzalo iniciativu, kterou ale Viktoria zpočátku v pohodě bránila a stihla i nebezpečně zaútočit.

Domácí brzdila v rozehrávce vlastní nepřesnost, přesto ve 33. minutě dostali míč do sítě, když se z hranice vápna trefil k tyči Havlík. Sudí Pechanec ale po dlouhé konzultaci s videorozhodčím a přezkoumání situace ze záznamu gól kvůli ruce Kohúta při zpracování míče před přihrávkou neuznal.

"Je pro mě absolutně nepochopitelné, že sudí gól neuznal kvůli mé údajné ruce. Míče jsem se rukou nedotkl ani náhodou," tvrdil Kohút. "Nejvíc mi vadí to, že sudí hledá něco tak dlouho, až se to najde," uvedl Svědík.

Slovácko se i tak nadechlo k ofenzivě. Před pauzou měl velkou šanci Kohút, ale z úhlu trefil jen tyč. Neprosadil se ani Jurečka, jenž pak v 53. minutě brankáře Staňka přece jen překonal. Gól mu ale sebral videorozhodčí, který na jeho postavení po převzetí kolmice od Kadlece našel těsný ofsajd.

Ani po druhé neuznané brance domácí neslevili ze snahy o vyrovnání a Reinberkova střela skončila v rukavicích Staňka. Skóre se ale změnilo na druhé straně. Beauguel v 68. minutě kousek za šestnáctkou odtlačil Havlíka a přesnou střelou k tyči navýšil plzeňské vedení. Francouzský útočník skóroval už podesáté v ligovém ročníku a dál vede střeleckou tabulku.

Závěrečná čtvrthodina se odehrála většinou na polovině hostí. Nápor Slovácka řídil ze zadních pozic Kadlec, který se tlačil i do nebezpečné koncovky. Snížit dokázal až v druhé minutě nastavení střídající Šašinka, když zblízka tečoval do sítě Reinberkův nástřel. Na vyrovnání už domácím nezbyl čas. Slovácko s Plzní potřetí za sebou prohrálo a pokaždé výsledkem 1:2.

"Neztratili jsme bod, ale tři. Byli jsme lepší a zasloužili si je," mínil Kohút. "Asi jsme v Českých Budějovicích minulý týden urazili fotbalové štěstí a kus toho si přenesli sem," dodal Svědík.

1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň 1:2 (0:1)

Branky: 90.+2 Šašinka - 1. Havel, 68. Beauguel. Rozhodčí: Pechanec - Kotík, Vodrážka - Machálek (video). ŽK: Sýkora, Bucha, Mosquera (všichni Plzeň). Diváci: 991 (omezený počet).

Slovácko: Ngyuen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Sadílek, Havlík - Petržela, Kohút (60. Cicilia), Holzer (74. Navrátil) - Jurečka (84. Šašinka). Trenér: Svědík.

Plzeň: Staněk - Řezník, Hejda, Pernica, Havel - Bucha, Kalvach - Kopic (63. Šulc), Sýkora (85. Kaša), Mosquera (74. Kayamba) - Beauguel (85. Chorý). Trenér: Bílek.


Hlavní zprávy

Nejčtenější články