Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

SOUHRN 11. KOLA: Vedoucí Plzeň udržela odstup, přetahovanou o druhé místo vyhrává Sparta

Fotbalisté Sparty v 11. kole první ligy udrželi druhé místo v lize, když v Ďolíčku porazili Pardubice 4:2. O bod za ní je Slavia, která v Edenu porazila nevyzpytatelný Liberec a předstihla o skóre opět Slovácko. To si pozici za vedoucí Plzní, jež v neděli potvrdila roli lídra na stadionu předposledních Teplic hubenou výhrou 1:0, užívalo jen pár hodin, když v sobotu zvítězilo v Ostravě nad Baníkem 2:1. Jablonci zachránil bod s Českými Budějovicemi dvěma góly Doležal a Mladá Boleslav sice s Bohemians na svém stadionu prohrávala, ale pak zahájila kanonádu a vyhrála 4:1. Stále se trápí poslední Karviná, která narazila v Olomouci 0:2, a také Zlín, jenž doma padl 2:3 s Hradcem Králové.

Jan Kuchta
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Slavia – Liberec 3:1

Slavia po porážce v derby a v poháru s Feynoordem ukázala, že se jen tak rozhodit nedá. V Edenu porazila Liberec, kterému sice za stavu 0:2 dal šanci prvním gólem v libereckém dresu slovenský fotbalista Stoch, který své odkopal i za Slavii, ale Olayinka brzy přidal ke gólům Baha a Kuchty třetí zásah a potvrdil návrat Slavie na druhé místo v tabulce.

Pardubice - Sparta 2:4

Rozjetí fotbalisté Sparty nezaváhali a ve vršovickém Ďolíčku, kde jsou v této sezoně doma hráči Pardubic, nastříleli soupeři čtyři góly a vrátili se na druhé místo v tabulce. Sparta měla od začátku navrch a po dvou trefách Minčeva a Wiesnera vedli už v poločase 3:0. Když po přestávce nabídl naději Pardubicím gólem Cadu, tak ji hned uhasil čtvrtým zásahem Pešek. Huf pak v závěru už jen korigoval porážku Pardubic na 2:4.

Ostrava – Slovácko 1:2

Zajímavou bitvu rozjetých celků vyhráli hosté ze Slovácka. Vyrovnaný zápas dvou rozhodli v Ostravě hosté góly Juračky a Sadílka. Na úvodní trefu ještě stačil před přestávkou odpovědět z penalty Tetour, ale víc už Baník nestihl a v tabulce je pátý, zatímco Slovácko druhé.

Mladá Boleslav – Bohemians 4:1

Tradice zůstala. Posledních sedm zápasů těchto soupeřů v lize končilo výhrami domácího celku a i tentokrát se radovali hráči Mladé Boleslavi po gólech Ewertona, Juráska, Fily a penaltě Skaláka v nastaveném čase. Hosty poslal do vedení Puškáč, ale sny o třech bodech skončily čtyřmi góly v jejich brance.

Jablonec – České Budějovice 2:2

Jablonec se stále nemůže rozjet tak, jak by se od něj čekalo. I tentokrát se nedočkali hráči ze severu Čech výhry. Na úvodní gól Doležala dokázali totiž hosté z jihu rychle odpovědět trefami Mršiče a Mihálika. Domácím zachránil bod v závěru zápasu druhou trefou Doležal, který v této ligové sezoně čekal na góly až do tohoto zápasu. Jablonec nevyhrál v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a je jedenáctý. Budějovice bodovaly ve třetím ligovém duelu po sobě a jsou sedmé.

Teplice - Plzeň 0:1

Žádný válec, ale klidná síla. Tak se prezentoval lídr fotbalové ligy i na severu Čech. Plzeň se v Teplicích dostala brzy do vedení po trefě francouzského kanonýra Beauguela. Ovšem předposlední celek soutěže, který se nyní pokouší resuscitovat nový kouč Jarošík, zejména po přestávce několikrát vážně zahrozil. Na zkušenou Viktorii to ale nestačilo.

Zlín - Hradec Králové 2:3

Nebezpečný Hradec potvrdil formu i ve Zlíně. Ten se marně snažil utnout sérii porážek, která se nakonec ještě rozrostla o pátý neúspěch. Hosté z východu Čech vedli už ve druhé minutě, kdy se trefil Dvořák. Zlín ještě po přestávce stačil vyrovnat, ale už za tři minuty vrátil vedení Hradci Vlkanova, který pak ještě v závěru třetím gólem potvrdil výhru hostů. Tu už v nastaveném čase jen zmírnil Dramé.

Olomouc - Karviná 2:0

Nové koště, jak známo, dobře mete, jenže jak je vidět, ne vždycky. Trenér Páník přišel do Karviné, aby nastartoval nevýrazný celek, ale v Olomouci se mu to ještě nepodařilo. Sigma potvrdila roli favorita a góly Růska už v 7. minutě a Gonzaleze, který po přestávce proměnil penaltu, si připsala tři body. Karviná zůstává dál poslední.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články