Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Remíza by nebyla spravedlivá, už se soustředíme jen na ligu, řekl Kohút

V týdnu přispěl k vyřazení Slovácka s Lokomotivem Plovdiv v předkole konferenční ligy. Michal Kohút totiž neproměnil svůj pokus v penaltovém rozstřelu, a o to víc byl rád, že v neděli v lize s Českými Budějovicemi vystřelil svému týmu výhru 1:0.

Michal Kohút ze Slovácka
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Jednadvacetiletý záložník přiznal, že po vyřazení od Lokomotivu byl hodně zklamaný. "Dvě noci jsem z toho nespal. Snažil jsem se na to nemyslet, dostat to ze sebe pryč. Snad se to nejen mně, ale i všem ostatním povedlo. Je to za námi a soustředíme se už jen na ligu," řekl v on-line rozhovoru Kohút.

Slovácko od prvních minut sevřelo Jihočechy před jejich pokutové území a tlačilo se do koncovky. "Z naší strany to byl kvalitní zápas. Budějovice jsme moc do ničeho nepustili a byla jen škoda, že jsme nedávali šance. Celý druhý poločas jsme měli pod kontrolou a proměnili jsme naštěstí jednu z šancí, což stačilo na vítězství," prohlásil Kohút.

Zápas rozhodl v 60. minutě, ale trefit se mohl už dříve. "Předtím jsem tam měl už jednu slibnou střelu, míč jsem si ale špatně zpracoval. Na tu gólovou střelu jsem se už více soustředil, abych trefil bránu, a povedlo se," uvedl Kohút, který dal svůj třetí ligový gól.

Nejen jemu v závěru zatrnulo, když míč v 80. minutě po závaru skákal kolem brankové čáry, ale videorozhodčí gól hostům nepřiřkl. "Moc jsem to neviděl. Už jsem seděl na lavičce a všichni jsme se modlili, aby to gól nebyl. Remíza by dnes nebyla spravedlivá," mínil Kohút.

I na něj dolehl náročný program posledních dnů. "Řekl jsem si o střídání. Neabsolvoval jsem celou přípravu, kondičně nejsem ještě úplně připraven. Chytaly mě křeče a chtěl jsem jít dolů," připustil Kohút.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články