Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Mihálik začal v Budějovicích dobře. Chci tu nastartovat kariéru, říká

Na gól v lize čekal přes rok a dočkal se hned v prvním kole nové sezony. Ondřej Mihálik jím zařídil Českým Budějovicím tři body za výhru 1:0. Pro letní posilu Jihočechů představovala branka velkou úlevu. Mihálik dal gól v lize poprvé od chvíle, kdy Plzni pomohl k triumfu 4:0 nad Libercem. "Je to už víc než rok, což je fakt dlouhá doba. Věřím, že mi gól dodá sebevědomí. Je to pro mě velká úleva," řekl v on-line rozhovoru s novináři Mihálik.

Ondřej Mihálik a hráči Č. Budějovic
zdroj: ČT4 autor: Luboš Pavlíček

Ofenzivní fotbalista, který přišel do Dynama začátkem července na roční hostování z Viktorie, zápas rozhodl v 61. minutě. "Byl to centr na zadní tyč a tušil jsem, že ke mně propadne. Zpracoval jsem si to do střelecké pozice a pak jsem se soustředil na to, abych hlavně trefil branku. Byl to asi trochu šťastný gól. Ale i tak jsem za něj moc rád," uvedl čtyřiadvacetiletý hráč, který si v dresu Českých Budějovic odbyl soutěžní premiéru.

Očekává, že bude muset něco dát do klubové pokladny. "Ještě jsem nezaplatil peníze za hostování, k tomu ten dnešní gól. Takže počítám, že budu muset přinést více peněz," prohlásil bývalý hráč rodného Jablonce, druholigové Vlašimi a Alkmaaru.

Teplice byly minimálně v prvním poločase nebezpečnější a měly dvě velké příležitosti. "Po přestávce jsme šli do zápasu s tím, že musíme přidat. Neřekl bych, že Teplice byly v prvním poločase jednoznačně lepší na balonu. Do šancí se spíš dostávaly po našich chybách," konstatoval Mihálik.

O cílech na jihu Čech má jasno. "Přišel jsem, abych víc hrál a nastartoval svou kariéru. Ale samozřejmě nejde jen o mě, chci hlavně pomoci týmu," řekl někdejší český mládežnický reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články