Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Špatná zpráva pro Slavii i pro reprezentaci, Provod musí na operaci

Nepříjemný fakt musejí společně se záložníkem Lukášem Provodem strávit ve Slavii i v národním týmu. Fotbalista, který se v sezoně dostal do výborné formy, si v neděli v Olomouci přetrhl zkřížený vaz v koleni a čeká ho operace. Přijde tak o mistrovství Evropy. Na Twitteru o tom informoval šéf mistrovského klubu Jaroslav Tvrdík. Po takové operaci následuje dlouhá rekonvalescence. Podle klubového webu trvá obvykle šest až osm měsíců.

"Sportovní tragédie pro Lukáše Provoda i velká ztráta pro Slavii. Magnetická rezonance potvrdila utržený křížový vaz i meniskus. Operace v ÚVN v nejbližších dnech. Lukáši, máš naši absolutní podporu!" uvedl Tvrdík. Český reprezentant musel v 31. kole první ligy na hřišti Sigmy střídat už po 19 minutách poté, co se mu podlomilo koleno. Slavia utkání vyhrála 1:0.

Čtyřiadvacetiletý Provod patřil v tomto ročníku k největším oporám Slavie, které výrazně pomohl ke třetímu titulu za sebou, postupu do finále domácího poháru a čtvrtfinále Evropské ligy. Do vršovického klubu přišel v září 2019 z Českých Budějovic, kde hostoval z Plzně. V 41 soutěžních duelech za červenobílé vstřelil pět branek.

Za národní tým odehrál Provod v základní sestavě poslední tři zápasy a dal v nich premiérový reprezentační gól, jímž přispěl k březnové remíze 1:1 s Belgií v kvalifikaci o mistrovství světa 2022. Celkem si pod trenérem Jaroslavem Šilhavým připsal sedm startů.

Související články
  • 412317 » SOUHRN 17. KOLA: Slavia zvýšila náskok, Bohemians srazili Spartu a Plzeň loupila v Ostravě
  • 415890 » Trpišovský o zraněném Provodovi: Nechci to zakřiknout, ale nevypadá to tak zle
  • 415883 » Slavia Kuchtovým gólem dobyla Olomouc, přišla ale o Provoda
  • 415817 » Slavia má titul, ale motivaci neztrácí. Hraje se o Evropu i o přežití
  • 415776 » Slavia opět na lovu na severu. Podle norských médií chce získat Sinyana z Molde
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy