Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Oslavy z nastavení se rychle změnily v šok. Plzeň s Příbramí jen remizovala

Už to vypadalo, že odvrátili blamáž a otočili výsledek. Jenže ani gól z nastaveného času fotbalistům Plzně nezajistil výhru nad Příbramí v 31. kole první ligy. Outsider, který v utkání vedl 2:0, v šesté minutě nad rámcem normální hrací doby senzačně vyrovnal brankou Filipa Zorvana na konečných 3:3.

Plzeňský Jan Kopic (vlevo) a Tomáš Pilíš z Příbrami
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Viktoria po minulém debaklu 1:5 na hřišti mistrovské Slavie znovu ztratila body a nevyužila šanci minimálně do neděle poskočit na čtvrté místo tabulky. Středočeši venku neprohráli počtvrté za sebou a ztrácejí pět bodů na první nesestupovou příčku, kterou drží Teplice.

Už v úvodních 23 minutách se prosadili hostující Tomáš Pilík a Martin Nový. Těsně před pauzou snížil Jean-David Beauguel a po změně stran srovnal plzeňský kapitán Jakub Brabec. V první minutě nastavení otočil skóre střídající Zdeněk Ondrášek, ale po pěti minutách zařídil Příbrami bod Filip Zorvan.

"Nezkušené mužstvo si může vybrat takovou chvíli, ale ne tak zkušení frajeři jako jsou u nás. Je to třeba uhrát úplně jiným stylem a způsobem," řekl plzeňský trenér Adrian Guľa.

"Je jen obrovská škoda, že když se nám podaří dát Plzni tři góly, nakonec to není za tři body. Ale my jsme pokorní a určitě si vážíme i tohoto jednoho bodu. Pevně věřím, že byl zasloužený po tom průběhu a našem výkonu," dodal příbramský kouč Jozef Valachovič.

Domácí ve 14. minutě nabídli soupeři nečekaný vedoucí gól. Lubega snadno nacentroval do šestnáctky a volný Pilík hlavou překonal navrátilce Hruška. Plzeňský brankář nahradil zraněného Staňka a v lize nastoupil poprvé od lednového utkání v Příbrami.

Viktoria následně přišla o zraněného beka Limberského a ve 23. minutě inkasovala už podruhé. Nový napřáhnul z velké dálky a umístěnou střelou k tyči překvapil Hrušku.

Plzeňští se z nečekaného vývoje dlouho vzpamatovávali. První velkou šanci si vytvořili až pět minut před přestávkou, ale Havla zblízka vychytal Šiman.

Až v páté minutě nastavení prvního poločasu po rohu propadl míč k Beauguelovi a ten po zaváhání příbramské obrany snížil. Francouzský útočník si připsal 12. ligový gól v sezoně a ztrácí jednu branku na čelo tabulky kanonýrů.

Do druhého poločasu naskočil druhý domácí útočník Ondrášek, který si během pěti minut vytvořil tři velké příležitosti. Dvakrát však hlavičkoval nepřesně a jednou trefil Šimana.

"Měl jsem tři velké šance. Nepadlo to tam, ale jako všichni jsem věřil až do konce," uvedl Ondrášek.

Další komplikace pro Plzeň přišla v 55. minutě, kdy ze zdravotních důvodů musel odstoupit také nejlepší týmový střelec Beauguel. Jeho náhradník Šulc střílenou přihrávkou Šimana nezaskočil. Jeho protějšek Hruška poté předvedl první těžší zákrok v zápase proti Vávrově ráně.

V 71. minutě Západočeši vyrovnali. Kašova tečovaná hlavička po standardní situaci se odrazila od tyče k druhému stoperovi Brabcovi, který břichem poslal míč do příbramské branky.

Plzeňští se poté nedokázali dostat do většího závěrečného tlaku a v 83. minutě mohli naopak udeřit hosté. Lubega však samostatný únik od poloviny hřiště zakončil jen střelou do Hrušky.

"Měl toho dost, naběhal hodně kilometrů, spoustu ve sprintu. Dobře ho tam dotlačil Kaša, který se vracel. Neměl tolik času na zakončení a potom ho dobře vychytal Aleš Hruška," konstatoval Valachovič.

V první minutě nastavení domácí přece jen otočili skóre. Kalvachovu tvrdou střelu neudržel Šiman a Ondrášek z bezprostřední blízkosti dorazil míč do sítě. Těsně před koncem ale Viktorii zmrazil Zorvan, když zpoza vápna přehodil nejistého Hrušku.

"Je to na hlubší analýzu i s Matúšem (trenérem brankářů Kozáčikem). Rozhodně je třeba to otevřít, protože inkasovat tři góly z prakticky čtyř střel je extrém," upozornil Guľa.

"Na druhé straně pomoc mužstva při první situaci byla také žalostná, absolutně žádná. Pro mě je problém, že se to opakuje," dodal slovenský kouč.

Plzeň v lize neprohrála s Příbramí popatnácté za sebou, ale v obou vzájemných duelech této sezony jen remizovala. "Na to není žádná výmluva nebo omluva. Dnes se můžeme zlobit jenom na sebe. Je strašné, co jsme předvedli," prohlásil Ondrášek.

Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 3:3 (1:2)

Branky: 45.+5 Beauguel, 71. Brabec, 90.+1 Ondrášek - 14. Pilík, 23. Nový, 90.+6 Zorvan. Rozhodčí: Ginzel - Caletka, Melichar - Adam (video). ŽK: Brabec - Pilík, S. Kingue, Tregler, Valachovič (trenér). Diváci: omezený počet.

Plzeň: Hruška - Havel, Kaša, Brabec, Limberský (18. Falta) - Káčer (46. Ondrášek), Kalvach, Čermák - Ba Loua (84. Kayamba), Beauguel (55. Šulc), Kopic. Trenér: Guľa.

Příbram: Šiman - Nový, O. Kingue, S. Kingue, Mezera - Soldát, Tregler (90. Vilotič) - Pilík (76. Rezek), Zorvan, Vávra (72. Antwi) - Lubega (90. Voltr). Trenér: Valachovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články