Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Derby? Frustrující. Chybí nám sebevědomí, herně na Slavii máme, říká šéf Sparty

Frustrace, ale také víra v to, že příští derby už bude patřit Spartě. Takové byly pocity generálního ředitele Františka Čupra po nedělní porážce 0:2 od Slavie. Šéf klubu z Letné je přesvědčen, že za prohrou byla hlavně absence potřebného sebevědomí. "Herně na to máme," prohlásil Čupr v rozhovoru pro ČT sport.

Utkání Slavia - Sparta
zdroj: ČTK

Když v neděli odjížděl do Edenu, věřil podle svých slov, že Sparta zvítězí. "Ale ještě teď se s tím těžko smiřuji, že jsme to derby nezvládli," uvedl Čupr.

"Líbil se mi první poločas. Měli jsme celou řadu šancí, které kdybychom proměnili, vypadalo by derby jinak, což se nestalo. Dostali jsme gól, který nechal psychické následky v druhém poločase, který nemohu hodnotit pozitivně."

Sparta mohla proměnit jak z kopačky Adama Hložka, tak i Dávida Hancka či Ladislava Krejčího. Ani jednu šanci však nedala. 

POSLECHNĚTE SI Fotbal fokus podcast (k dispozici i na Spotify) o derby Slavia-Sparta:

"Kdybychom proměnili, naše sebevědomí by bylo jiné. Ve druhém poločase to byl problém. Herně na to máme, abychom Slavii dokázali porazit. Ale asi nám chybí to sebevědomí," dodal Čupr v pořadu Dohráno Plus.

Spartě fandí odmala, vedle fanouškovského pohledu si ale prý vždy rád doplní i ten odborný.

"Většinu času během zápasu trávím někde blízko Tomáše Rosického, takže mám zprostředkovaně, jak to vnímá. Vzhledem k jeho zkušenostem a obrovskému cítění pro fotbal se rád přiučím," poukazuje na legendu Sparty, která je v současnosti jejím sportovním ředitelem.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus

František Čupr o pocitech z derby:

"Štve mě to neuvěřitelně, je to frustrující. Do každého derby jdu s očekáváním, že se nám to podaří prolomit a vyhrajeme. Ta frustrace, která je první dva dny, z toho se člověk těžko dostává, těžce z toho procitá. Ono je možné, že takový případ přijde ještě tuto sezonu v rámci pohárů, tak uvidíme, a těším se na to, že to prolomíme."

Sparta je teď každopádně za svým rivalem z Edenu o propastných sedmnáct bodů, přičemž fotbalisté z Letné mají dva zápasy k dobru.

"Věřím, že v příští sezoně už konečně dokážeme to, co říkáme každou sezonu: že budeme usilovat a hrát o titul. Snažili jsme se udělat maximum, abychom byli Slavii blízko. Po prvních šesti kolech jsme vedli. Teď to tak není, šance na titul můžeme odepsat, zapomenout," řekl Čupr.

Herní progres mužstva ho ale těší velice. "Je to o sebevědomí a velkých zápasech, kde věřím, že to naši kluci budou schopni zvládnout."

Další prověrky na sebe nenechají dlouho čekat. Ve středu čeká Spartu odložené utkání s Jabloncem, v neděli pak duel se Slováckem. "Očekávám šest bodů," zdůraznil Čupr.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články