Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Komise rozhodčích: Kuchta hrál rukou, ale penalta pro Slavii byla nařízena správně

Žádnou chybu neudělali sudí v zápase Slavie s Olomoucí. To oznámila komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR, podle níž sudí správně nařídili i první ze dvou penalt pro Pražany, přestože si předtím domácí Jan Kuchta pomohl při zpracování rukou.

Jan Kuchta
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Komise poprvé hodnotila výkony rozhodčích v ligových zápasech pod vedením nového předsedy Vítora Manuela Mela Pereiry z Portugalska. V komuniké uvedla, že rozhodčí Ondřej Berka při první penaltě v Edenu postupoval v souladu s pravidly.

Slávista Kuchta si sice v 17. minutě ve vápně těsně předtím, než byl faulován Lukášem Greššákem, podle komise pomohl při zpracování rukou, ale protože domácí neměli ihned možnost vstřelit gól nebo si vytvořit brankovou možnost, hra správně pokračovala. Sám Kuchta po zápase ruku nepřiznal.

Podle komise odpískal Berka správně i druhou penaltu pro Slavii ve 38. minutě, kdy David Houska podrazil ve vápně Jakuba Hromadu. Pražané díky pokutový kopům, byť po druhém z nich skóroval Kuchta až z dorážky, otočili stav a nakonec zvítězili 3:1.

Komise rozhodčím v úvodním jarním kole první ligy nevytkla žádnou zásadní chybu. Akceptovala druhou žlutou kartu a následné vyloučení mladoboleslavského Samuela Dancáka v duelu s Brnem i uznaný druhý gól Jablonce v Teplicích. Brance předcházela hraniční situace a ani videorozhodčí z dostupných záběrů nemohl jednoznačně posoudit, zda se jednalo o ofsajd, či ne.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články