Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň má co napravovat, v cestě stojí rozjeté Budějovice

Viktoria Plzeň v minulém kole nenavázala na triumf nad Spartou, když padla ve Zlíně 0:1, a tak má proti Českým Budějovicím co napravovat. Naopak Jihočeši se po nevydařeném vstupu do sezony nastartovali výhrou právě na Letné, ke které přidali středeční vítězství nad Bohemians.

Plzeňský Lukáš Kalvach v utkání s Českými Budějovicemi
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Dvanácté České Budějovice po nečekané výhře na Spartě porazily ve středeční dohrávce 5. kola Bohemians 1905 (2:1), proti Plzni se jim ale dlouhodobě nedaří. Viktoria v lize s Dynamem neprohrála 17 utkání po sobě a v posledních sedmi vzájemných duelech zvítězila.

"Budějovice v posledních dvou kolech ukázaly, že umí hrát nejen dobrý rychlý protiútok, ale snaží se také o nějakou konstruktivní hru," upozornil plzeňský kouč Adrian Guľa. "Ve Zlíně nám to výsledkově nevyšlo. Potřebujeme být ještě agresivnější a produktivnější, protože hráči si dokážou šance vytvořit," dodal.

"Plzeň disponuje kvalitním kádrem, je to veliký aspirant na nejvyšší příčky. Jsou tam obrovské individuality, ať už Ondrášek, Ba Loua, Kopic, Čermák, Bucha. Nebezpečí hrozí od všech hráčů, Plzeň má ohromnou sílu na všech postech. V tom náročném programu, který jsme teď měli, to pro nás bude hodně těžké utkání. Ale těšíme se na něj a chceme uspět. Věřím, že hráči, kteří nastoupí, odvedou maximum, jako to bylo v zápase na Spartě," věří trenér Budějovic David Horejš.

Poslední Příbram se o první ligovou výhru v ročníku pokusí doma proti čtrnácté Mladé Boleslavi. Desáté Slovácko hostí předposlední Opavu, která venku v lize nevyhrála 20 utkání po sobě. V dalším sobotním zápase nastoupí osmý Zlín posilněný dvěma výhrami za sebou na stadionu deváté Karviné.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články