Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Costa po sedmi letech končí ve Spartě. Je vzorem a snad se jednou na Letnou vrátí, řekl Rosický

Po odchodu dvou méně vytěžovaných hráčů se loučí se Spartou klubová ikona poslední doby. Obránce Costa Nhamoinesu opouští pražský tým po sedmi sezonách. Už před ním se letenský celek rozloučil s defenzivními hráči Semihem Kayou a Georgesem Mandjeckem, kterým také skončily smlouvy.

Costa Nhamoinesu
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Je to těžké, já bych to nechtěl, ale je to třeba respektovat. Protože je to rozhodnutí trenéra a vedení a já jsem profesionál. Mrzí mě, že tady končím, ale občas to tak ve fotbale je," řekl ve videu na Twitteru Costa, který na Letnou přišel v červnu 2013 ze Zaglebie Lubin.

Poprvé za klub nastoupil při nečekaném vyřazení v předkole Evropské ligy s Häckenem, ale postupně se vypracoval v jednu z opor. V sezoně 2013/2014 pomohl k zisku titulu i triumfu v poháru a v ročníku 2015/2016 si se Spartou zahrál čtvrtfinále Evropské ligy.

V české lize Costa odehrál 146 zápasů a dal devět branek. V uplynulém ročníku už ale zasáhl jen do devíti utkání a dal jeden gól. "Děkujeme za odvedenou práci a výkony, které Spartě odevzdal. Po celou dobu působení v klubu to byl příkladný profesionál, který pracoval vždy na sto procent," řekl sportovní ředitel klubu Tomáš Rosický.

"V průběhu času se stal pravým sparťanem. Je zářným příkladem toho, že i cizinec může být pro Spartu velkým přínosem," prohlásil Rosický s tím, že v budoucnu by měl Costa na Letné znovu působit. "Na čas nás opustí, chce ještě hrát v zahraničí, ale doufám, že po konci kariéry se k nám připojí zpět a bude v klubu působit v jiné než fotbalové roli," dodal.

Sparta o Costově odchodu informovala den poté, co Letnou opustili obránce Semih Kaya a záložník Georges Mandjeck. Oběma hráčům, kteří ve Spartě působili od léta 2017 během neúspěšného angažmá trenéra Andrey Stramaccioniho, skončily smlouvy a klub je neprodloužil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články