Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia už může rozhodnout, ale musí vyhrát. Zvítězí Plzeň, míní Uhrin

Už sedm kol před koncem první ligy může být o titulu rozhodnuto. Jenže k tomu musí Slavia v lize porazit v neděli Plzeň. Remíza podle expertů na slovo vzatých ještě nic neřeší. Odborníci se mírně přiklánějí na stranu západočeského týmu, jehož hru vyladil nový kouč Adrián Gula do brilantní fazóny. Každopádně Dušan Uhrin st., Verner Lička i Petr Uličný unisono konstatují, že se na zápas moc těší.

Když Slavia neprohraje, bude o titulu rozhodnuto?

Dušan Uhrin st., kouč stříbrného týmu Česka na EURU 1996: "Remíza by podle mě v téhle fázi soutěže ještě nic neřešila. Pak čeká ještě sedm zápasů a v nich se může přihodit ledacos. Pokud by vyhrála Slavia, tak už bych boj o titul bral jako rozhodnutý."

Verner Lička, šéf tuzemských trenérů a bývalý reprezentant: "Oby týmy dominují lize, takže s ostatními ztrácet nemusejí, i když je čeká ještě těžká nadstavbová část. Podle mě rozhodne počet bodů, které získají mezi sebou. Když bude remíza, tak osm bodů je sice dobrý polštář, ale přece jen by Slavia byla pod tlakem. Jenže, jak je vidět, tak jí tlak nevadí, naopak, zvyšuje to její výkonnost. To platí i v tom případě, kdyby Plzeň vyhrála a bylo by tam mezi nimi už jen pět bodů. Když ale vyhraje Slavia, tak povede už o jedenáct bodů, a pak už bude hodně pravděpodobné, že už to Slavia nepustí."

Petr Uličný, bývalý trenér: "Já už dlouho říkám, že Slavia ligu vyhraje, ale Plzeň možná v současné době hraje ještě líp a v tomhle zápase musí na Slavii vyhrát. Když se jí to ale nepodaří, tak už si myslím, že titul zůstane v Edenu."

Jaký čekáte obraz hry?

Uhrin: "Očekávám spíš opatrnou hru ze strany Slavie, jejíž obranná činnost je výborná. Plzeň musí hrát na výhru a její útočná kvalita je v současné době veliká, a to si myslím, že rozhodne."

Lička: "Věřím, že i přesto, že tam budou taktické plány, které se budou třeba upravovat podle vývoje utkání, tak jsem přesvědčený, že Slavia i Plzeň neupustí od principů své hry. Od toho, co aktuálně předvádějí. Oba týmy mají obranu i útočnou fázi výborně propracovanou a když brání, hned po ztrátě míče spustí represi a brání aktivně, což určitě uvidíme. Rozhodně nebudou prchat zpátky na vlastní polovinu. Budou mít vysoko postavený blok a vyvíjet okamžitý tlak na míč. A budou se snažit rychle přecházet do protiútoku. Ale přitom budou oba celky dbát na to, aby soupeře právě do protiútoků nepouštěly, protože v tom jsou oba výborné. Čekám spíš postupné útoky, protože oba trenéři budou nejspíš klást důraz na to, aby co nejvíc omezili ztrátu míče právě v přechodové fázi. Rozhodně si nemyslím, že by trenéři ustoupili od svých zásad, a čekám boj o vítězství. Slavia chce a musí vyhrát, to jej její pojetí hry. A u Plzně je to stejné – jede na Slavii vyhrát."

Uličný: "Čekám, že to bude opatrnější utkání. Hraje se na Slavii a téměř bez diváků, což já jsem vždycky říkal, že fanoušci jsou třináctý hráč. Takže výhoda pro domácí je pryč a bude se rozhodovat ve vápnech. Tam se dávají i brání góly. Uvidíme, kdo bude mít víc štěstí."

Tipněte si výsledek

Uhrin: "Vyhraje Plzeň. Její trenér Adrián Gula se mi moc líbí, i když Jindřich Trpišovský je taky hodně kvalitní kouč."

Petr Uličný
zdroj: isifa/LN autor: Tomáš Krist

Lička: "Cokoli řeknu, tak to dopadne jinak. Já jsem v tom byl vždycky špatný a proto jsem nikdy nesázel. Fakt si nemyslím nic. Ale jestli mám něco nakonec opravdu říct, tak řeknu, že bude plichta. Ale necítím to tak, i když podle mě ten zápas nemá favorita."

Uličný: "Vidím to na kříž – bude to remíza."

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Příbram - Slavia
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články