Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Schumacher rozesmutnil Drobného a sebevědomě hlásí: Příště chci přidat další gól

Proti Českým Budějovicím odehrál své 33 utkání v první lize, ale pravděpodobně na něj nezapomene. Obránce či záložník Bohemians 1905 Till Schumacher totiž poprvé mezi českou elitou skóroval a výrazně přispěl k vítězství 3:2. Ke gólu navíc přidal i asistenci Janu Vodhánělovi. Dvaadvacetiletý Němec věří, že přidá více branek a že po návratu do základní sestavy toho od něj "Klokani" uvidí víc.

Jaroslav Drobný z Českých Budějovic inkasuje gól od Tilla Schumachera
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Na první gól jsem musel hodně dlouho čekat. Doufám, že se příští týden prosadím znovu a bude to tak pokračovat dál. I když jsem defenzivní hráč, chci skórovat. Bylo to úžasné. Je ale velká škoda, že jsem to nemohl oslavit s fanoušky," řekl Schumacher.

Účet zápasu otevřel ve 29. minutě  naběhl si na Bartkův centr do vápna, trefil ho z první a míč zaplul "koníčkem" za záda brankáře Drobného. "Chtěl jsem vystřelit po zemi na zadní tyč, ale trefil jsem míč trochu vysoko, takže poskočil. Doufám, že v budoucnu se podobných branek dočkám častěji," doplnil.

"Hezčí gól jsem dal možná na tréninku, ale v zápasech jich moc nedávám. Byla to krásná trefa, ale zásluhu na ní nemám jen já. Od Davida Bartka to byla perfektní nahrávka. Polovina gólu je jeho," upozornil skromně bývalý hráč Jihlavy.

Na povedené akci se předem domluvil se spoluhráči. "Před utkáním jsme se bavili o tom, že pokud je míč na druhé straně hřiště, musím zasprintovat až do vápna. Měli jsme to v plánu, ale samotné provedení je vždycky těžší než předem připravený plán," konstatoval. 

Schumacher doufá, že si teď bude individuální čísla zlepšovat. "Můj cíl je mít lepší statistiky, zaznamenat více asistencí a gólů. Vnímám se jako ofenzivní levý bek a v tomto směru musím týmu více pomoct, ať jsme úspěšnější. Doufám, že Bohemians toho ode mě uvidí víc," pokračoval fotbalista, který působil v mládežnických výběrech Dortmundu.

Till Schumacher:

"Mám pocit, že jsem rozrazil dveře a nastal čas, abych dokázal, co ve mně je." 

Po příchodu trenéra Luďka Klusáčka, jenž v říjnu nahradil odvolaného Martina Haška, se prosadil zpět do základní sestavy. "Minulý rok byl pro mě těžký, ale od příchodu nového kouče cítím, že mi věří. Hodně spolu mluvíme a myslím si, že jemu se moje hra zamlouvá. Předtím to pro mě bylo v Bohemians těžké, ale teď se cítím volně. Mám pocit, že jsem rozrazil dveře a nastal čas, abych dokázal, co ve mně je," prohlásil Schumacher.

Spokojený je s jeho výkony i Klusáček. "Je to hráč, který má slušné obě fáze hry  to znamená jak defenzivu, tak ofenzivu. Je pohyblivý a potřebuje akorát, aby měl zdravé sebevědomí," hodnotil svého svěřence třiapadesátiletý kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články