Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Fotbalová liga může naplno začít. Druhé kolo testů dopadlo dobře, Slavia je negativní

Pondělní další testy u fotbalové Slavie, která má v kádru jednoho nakaženého novým typem koronaviru, dopadly negativně. Pražané tak mohou večer v Mladé Boleslavi vstoupit do obnovené sezony první ligy. Celkově druhé kolo plošných testů neodhalilo u žádného z 16 fotbalových týmů z první ligy ani u 14 z 16 celků z druhé nejvyšší soutěže žádný pozitivní případ.

Jeden pozitivní případ nemoci covid-19 odhalila první vlna testování vedle Slavie i v kádru jejího úvodního soupeře Mladé Boleslavi. Kontrolní testy v minulém týdnu ale skončily negativně stejně jako u Pražanů.

Druhou vlnu plošných testů ještě musejí absolvovat druholigové celky Ústí nad Labem a Zbrojovka Brno, které zasáhnou do restartované sezony až ve čtvrtek.

Zamává koronavirová pauza s formou týmů? Více ve Fotbal fokus podcastu:

V případě pozitivního nálezu rozhoduje o dalším postupu hygienická stanice, u Mladé Boleslavi ani Slavie nemusela vzhledem k pouhému jedinému případu sáhnout k plošné karanténě celého týmu.

Pražané v minulém týdnu na tři dny přerušili trénink a z preventivních důvodů byli v klidovém režimu. Ani jeden z obou nakažených hráčů neměl příznaky nemoci covid-19.

Restartovaná sezona se v sobotu po dvou a půl měsících znovu rozběhla dohrávkou 23. kola, ve které Teplice porazily Liberec 2:0. Naplno obnovený ročník profesionálních soutěží začíná v tomto týdnu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články