Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Další testy v Boleslavi už vyšly negativně, tým se vrátil do tréninku a odehrál přípravný dvojzápas

Obavy z rozšíření mezi vícero hráčů se nenaplnily. Fotbalisté Mladé Boleslavi, v jejichž kádru se objevil pozitivní nález na covid-19, byli v dalším testu testováni negativně a po třech dnech se vrátili před blížícím se restartem nejvyšší soutěže do tréninku. Odpoledne už Mladoboleslavští dokonce odehráli přípravný dvojzápas s dalším ligovým týmem Bohemians Praha 1905.

Radost fotbalistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Nejmenovaný mladoboleslavský hráč byl prvním pozitivním případem v rámci plošného testování ve všech 32 klubech první a druhé ligy před obnoveným začátkem profesionálních soutěží. Nemocí covid-19 se nakazil také jeden slávista a Pražané na rozdíl od středočeského celku zůstanou v klidovém režimu do pátku, kdy je čekají další testy. Červenobílí jsou jediným profesionálním týmem, který momentálně netrénuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Další testy v Boleslavi byly negativní a na stadiony může 150 lidí

Mladá Boleslav vstoupí do obnovené sezony v úterý shodou okolností právě zápasem doma se Slavií. Oba kluby musejí před utkáním projít dvěma kontrolními testy, a pokud dopadnou negativně, budou týmy připraveny nastoupit. Mladoboleslavští už jedno přetestování v úterý absolvovali.

Středočeský celek odpoledne nastoupil k dvojzápasu s Bohemians 1905 a v obou utkáních se týmy rozešly smírně. V prvním duelu hráli soupeři 1:1, když se za Pražany nejprve trefil Květ a poté srovnal Wágner. Druhý zápas skončil bez branek. Obě utkání se hrála na 2x 40 minut.

Další testy v klubech první a druhé ligy měly negativní výsledky, celkem bylo včetně dvou pozitivních odebráno 1442 vzorků. Druhá vlna testů čeká týmy o víkendu a hned po něm tak, aby od začátku příštího týdne mohly naskočit do prvních zápasů obnovené sezony. Pouze Tepličtí a Liberečtí podstoupí druhé testování dříve, neboť už v sobotu načnou na Stínadlech restartovaný ligový ročník dohrávkou 23. kola. Identitu nakažených hráčů LFA, kluby ani krajské hygienické stanice nezveřejňují.

Přípravná fotbalová utkání (hráno 2x 40 minut):

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)

Branky: 32. Wágner - 18. Květ.

M. Boleslav: Stejskal (41. Mikulec) - Arroyo, Tatajev, Pudil, Rudzan - Zelený, Hönig - An Če-čun (41. Stránský), Robot (64. Auer), Auer (41. Grigorjan) - Wágner (41. L. Mašek). Trenér: Weber.

Bohemians: Valeš - Bartek, Krch, Šmíd, Podaný - Ljovin, Vacek (59. Novák) - Květ, Mosquera - Keita (59. Nečas), Nečas (41. Osmančík). Trenér: Klusáček.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 0:0

M. Boleslav: Šeda - Křapka, Jakub Klíma, Mazuch, Túlio - Hubínek (41. Wágner), Janošek (60. An Če-čun) - Ladra, Budínský, Fulnek - Jiří Klíma (69. Stránský). Trenér: Weber.

Bohemians: Le Giang - Köstl, Hůlka, Bederka - Dostál, Jindřišek, Hronek (28. Novák), Schumacher - Vaníček, Vodháněl - Pulkrab (64. Puškáč). Trenér: Klusáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články