Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sivok: Po sezoně končím kariéru. Neumím si představit pokračovat v Dynamu

Českým Budějovicím pomohl tak moc, že i díky jeho příchodu jsou na tom bodově lépe než třeba Sparta. I když by mohl bývalý reprezentační stoper Tomáš Sivok směle pokračovat dál, je rozhodnutý po této sezoně skončit. Sdělil to deníku Právo.

Tomáš Sivok
zdroj: ČTK

Je mu šestatřicet a do českobudějovického Dynama ho zlákal kamarád David Horejš. Ten mužstvo vede a vede ho velice dobře.

Po příchodu Sivoka a brankáře Jaroslava Drobného se zpevnila defenziva a klub je i díky několika přesným střelcům na osmém místě tabulky. A bodů má přesně tolik, kolik je Sivokovi: šestatřicet.

I tak je ale Sivok rozhodnutý po sezoně, která je nyní přerušená, skončit. "Definitivně. Už to tak mám v hlavě nastavené. Nevím, co by se muselo stát, abych svoje rozhodnutí změnil," řekl bývalý obránce Sparty, Udine či Besiktase s tím, že by si záměr nerozmyslel, ani kdyby se liga nedohrála.

Situaci v Dynamu se začátkem března věnoval i FOTBAL FOKUS PODCAST:

Svou roli v tom částečně sehrál i přístup vedení, které odmítlo Sivokovu vizi na odkup klubu. "Vztahy některých hráčů, včetně mě, s částí vedení klubu nejsou dobré. Neumím si představit, že bych v Dynamu pokračoval," uvedla někdejší opora národního týmu.

Sivok tak potvrdil už dřívější Drobného slova, který o vedení Dynama před několika týdny prohlásil: "Jsou tu věci, které mi hodně vadí. Například jak někteří lidé v klubu pracují. Vadí mi, jak se prostě chovají. Myslím, že si tam házíme klacky pod nohy."

Pokud Sivok pověsí kopačky na hřebík, tak prý definitivně jednou pro vždy. "Nikde už hrát nebudu. Z fotbalu však úplně odejít nemíním, ale rozhodně tím nemyslím trenéřinu, ta pro mě není."

Stoper Tomáš Sivok v dresu Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Skřivánek Petr

Myslí si totiž na manažerskou práci. "Mám představy, jak zvednout úroveň klubu, zmodernizovat ho, inspiroval bych se i jinde, kde to umějí. Chtěl bych ve fotbale něco tvořit, to by mě bavilo."

Jenže Sivokovy představy, jak udělat z Dynama moderní klub, současné vedení Budějovic podle jeho slova odmítlo. "A nejen moje. Snad se někde šance naskytne, ať dříve, nebo třeba později."

Při přerušení ligy se hlavně udržuje v kondici, hraje si a učí s dětmi a doufá, že se přísná opatření v rámci nouzového stavu do měsíce alespoň zčásti uvolní. "Věřím, že během června by se mohlo znovu začít hrát," dodal.

Zdroj
Právo, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články