Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sparta vyhlíží odplatu s Libercem, Kozel před premiérou s Baníkem počítá ztráty

Sparta startuje jarní boj o druhou příčku v první fotbalové lize. Doma přivítá v 21. kole Liberec s cílem oplatit mu podzimní porážku 1:3 z duelu, který doprovázely penaltové kontroverze. Liberec přišel o několik opor a je devátý. Ostrava v soutěžní premiéře pod koučem Lubošem Kozlem bude hrát na Slovácku. 

Hráči Liberce se radují z gólu v brance Sparty
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Čtvrtá Sparta ztrácí na Plzeň po podzimu pět bodů. Letenští prohráli poslední tři přípravné zápasy, trenérský tým však věří, že to nic neznamená. Pražané chtějí Liberci oplatit podzimní porážku.

"Jak vím ze své zkušenosti, příprava někdy může být úplně hrozná a pak se to nakopne prvním kolem. Poslední přípravné zápasy nám výsledkově úplně nevyšly, ale po herní stránce to až tak špatné nebylo. Jdeme do jarní části optimisticky. V Liberci jsme na podzim prohráli po těžkém boji. Teď chceme vyhrát, první utkání je vždy takové určující," řekl asistent trenéra Sparty Michal Horňák.

Severočeši přišli před druhou polovinu soutěže o střelce Romana Potočného. Útočník Petar Musa a záložník Oscar posílili pražskou Slavii. Liberec však věří, že Pražany dokáže zaskočit i podruhé v sezoně.

"Spartu se nám doma podařilo před krásnou návštěvou porazit 3:1, teď jedeme k nim. Tradicí, tituly a historií jde pořád o top český klub. Poslední roky sice nejsou tak úspěšné, ale každý tým má svoje plusy a svoje minusy. Budeme se snažit být na Spartu připraveni tak, abychom měli šanci na Letné uspět," pronesl kouč Slovanu Pavel Hoftych.

Kozel při premiéře postrádá čtyři karetní hříšníky

Premiéra u nového týmu čeká ostravského kouče Kozla. Baník v přípravě vyhrál jen dvě z deseti utkání a na Slovácku mu navíc bude chybět čtveřice hráčů kvůli karetním trestům. V Uherském Hradišti se odehraje souboj sousedů v tabulce, týmy od sebe na šestém a sedmém místě dělí jen bod.

"Slovácko vidím jako velice kvalitní tým, který je blízko úspěchu, jaký tam dlouho nebyl. Jsou nepříjemní pro každého. Naše absence komplikací určitě jsou, hlavně co se týká defenzivní stránky. Ale je to jeden zápas a věřím, že se s tím dokážeme vypořádat," uvedl Kozel.

Na souboj sousedů v tabulce dojde i v Teplicích, kde jedenáctí Severočeši přivítají desátou Olomouc. "Teplice máme nastudované. V zimě je posílil Lukáš Mareček, což bude pro tým velký přínos. Musíme se zaměřit na to, abychom do praxe uvedli, co jsme nacvičovali v přípravě. Tedy zvládnout koncovky poločasů, být koncentrovaní, připravení. Nechceme ztrácet body v závěru a brát jen body za remízy," apeloval trenér hostů Radoslav Látal.

Karviná nastoupí proti Zlínu s cílem připsat si jako poslední tým první domácí výhru v této ligové sezoně. "V domácím prostředí potřebujeme prolomit nepříznivou sérii, moc rádi bychom fanoušky chtěli potěšit vítězstvím. V naší situaci není důležité, abychom hráli pěkný fotbal. Potřebujeme body a tomu všechno podřídíme. Tým máme postavený spíš na bojovnících. Musíme se připravit, jdeme do války," hlásil karvinský lodivod Juraj Jarábek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články