Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Šulce poslala Plzeň hostovat do Budějovic, Procházka si hledá angažmá

Viktoria Plzeň selektuje kádr před jarní částí fotbalové ligy. Tým znovu opustil záložník Pavel Šulc, který bude ve zbytku sezony hostovat v Českých Budějovicích. Na soustředění do Španělska nejedou ani slovenský středopolař Roman Procházka, který dostal svolení hledat si nové angažmá, a zraněný Nigerijec Ubong Ekpai.

Plzeňský Roman Procházka v souboji s Dani Olmem z Dinama Záhřeb
zdroj: ČTK/AP autor: Darko Bandič

Devatenáctiletý Šulc je považován za jednoho z největších současných talentů plzeňského týmu, ale za A-tým Viktorie ještě v soutěžním zápase nenastoupil. Na podzim hostoval v Opavě, kde nastoupil do patnácti ligových utkání. Loni na jaře si ofenzivního záložníka vypůjčila druholigová Jihlava.

"Rozhodli jsme se, že mu umožníme, aby pokračoval v hostování v týmu první ligy. Je to velký talent a bude lepší, když bude mít větší minutáž v lize a za tři měsíce na tom bude ještě lépe, aby zůstal v kádru třeba v létě," uvedl trenér Adrián Guľa pro klubový web.

Třicetiletý Procházka přišel do Plzně v létě 2018 po vypršení smlouvy v Levski Sofia. Trojnásobný slovenský reprezentant ve 35 zápasech české nejvyšší soutěže zaznamenal devět gólů a jednu asistenci.

"Rozhodli jsme se dát důvěru jinému typu hráčů. Je třeba mu poděkovat za vše, co ve Viktorce odvedl, a popřát, aby si našel skvělé angažmá, kde zúročí své bohaté zkušenosti," konstatoval Guľa.

Viktorie cestuje do španělské Estepony v pondělí. První zápas tam odehrají ve čtvrtek proti japonskému týmu Šonanu Bellmare, o den později ji čeká CSKA Sofia. V pondělí 3. února se střetne se švédským Örebrem a kemp zakončí plzeňský celek v pátek 7. února zápasem s ruským Krasnodarem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články