Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Gula začal s Plzní vítězně. Přípravu výhrou zahájila také Sparta

Premiérový zápas na lavičce Plzně skončil pro trenéra Adriána Gulu vítězstvím. Viktoria v prvním duelu zimní přípravy porazila druholigové Ústí nad Labem 4:1. Debut za Viktorii oslavil gólem Chorvat Marko Alvir. Triumf si připsala také Sparta, která doma po brance Adrease Vindheima porazila České Budějovice 1:0.

Radost fotbalistů Plzně
zdroj: Twitter Viktoria Plzeň

Slovenský kouč Guľa do obou poločasů nasadil až na brankáře Sváčka zcela odlišné jedenáctky v rozestavení 4-3-3. Plzeňský favorit rozhodl o výhře už v první půli. V 29. minutě v tréninkovém areálu v Luční ulici otevřel skóre Čermák a krátce před pauzou zvýšili Kayamba s Mihálikem. Po hodině hry připravil Sváčka o čisté konto Bassey, poslední slovo měl v 87. minutě debutant Alvir.

"Vstup do zápasu s velmi sympatickým soupeřem byl trochu pomalejší z naší strany, ale druhá polovina první půle nabídla zajímavé pasáže. Ve druhém poločase jsme neměli takovou jistotu a přesnost, na tom musíme ještě hodně zapracovat," uvedl Guľa pro klubový web.

"Občas tam byla taková přemíra snahy hráčů, že si nedrželi své pozice a až moc běhali. Obě skupiny mě ale potěšily tím, jak makaly a neřešily, že hrajeme se soupeřem z druhé ligy," dodal bývalý kouč slovenské reprezentace do 21 let.

Západočeši ve čtvrtek sehrají dvojzápas s dalšími druholigovými soupeři Žižkovem a Sokolovem. V pondělí 27. ledna plzeňský tým odletí na herní soustředění do španělské Estepony.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň při Guľově debutu porazila Ústí nad Labem 4:1

Sparta si zajistila vítězství už v úvodu, zahrál si i Karabec

Sparta o nejtěsnějším vítězství rozhodla v 16. minutě. Debutant Polidar rozehrál rohový kop nakrátko na Kangu, který nacentroval na Vindheima a ten hlavou přehodil brankáře Křížka. Do konce první půle si obě mužstva vytvořila šance, krátce před pauzou zblízka netrefil míč domácí šestnáctiletý talent Karabec.

Pražané do druhé půle nastoupili v kompletně jiném složení a příležitostí na obou stranách ubylo. V 73. minutě Kozákovu hlavičku zlikvidoval Křížek. Jeho gólmanský protějšek Heča zase vychytal Mršiče.

"Je pozitivní, že se nikdo nezranil. Výsledek 1:0 dneska pro nás úplně důležitý nebyl. Důležité bylo kondiční nastavení, práce hráčů," řekl sparťanský trenér Václav Jílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta na úvod přípravy zdolala České Budějovice 1:0

"První poločas jsme nebyli tak běžecky silní. Hráli jsme hodně pomalu, byť jsme se dostali do vedení. Druhý poločas z mého pohledu byl výrazně lepší. Tam jsme trošku víc měnili rozestavení, ale mně šlo hlavně o určitou míru zaujetí, maximální odevzdanost. Přece jenom jsme pořád v závěru kondičního bloku. To jsme zvládli líp ve druhém poločase," uvedl Jílek.

Sparta v dalším duelu ve středu přivítá druholigovou Jihlavu. Budějovičtí po úvodním domácím debaklu 1:7 s druholigovým Žižkovem prohráli i druhý přípravný zápas a ve středu je čeká Liberec.

Filip Havelka z Českých Budějovic (vlevo) a Guélor Kanga ze Sparty
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Boleslav vyhrála svou skupinu Tipsport ligy, Liberec si v přípravě zastřílel

Fotbalisté Mladé Boleslavi v přípravné Tipsport lize vyhráli nad druholigovým Varnsdorfem 3:1 a ovládli domácí skupinu B. Ostrava porazila Žiar nad Hronom 4:1, dočkala se premiérového vítězství pod novým trenérem Lubošem Kozlem a zajistila si prvenství v domácí skupině D. Bohemians 1905 v posledním vystoupení ve skupině A zimního turnaje deklasovali Příbram 4:0.

Hlavním strůjcem boleslavského triumfu byl útočník Wágner. Ten nejprve ve 13. a 14. minutě připravil góly Jiřímu Klímovi a Pechovi a v 86. minutě sám uzavřel skóre. Středočeši ze tří utkání získali sedm bodů za dvě výhry a remízu.

Bohemians poslal do vedení v prvním poločase Puškáč a po změně stran porážku posledního týmu nejvyšší soutěže zvýraznili dvěma góly Hronek a jedním Šmíd. Příbram tak nenavázala na úvodní triumf 3:1 nad Jabloncem. "Klokani" naplno bodovali ve druhém ze tří duelů na turnaji a vedou tabulku s šesti body.

Stejnou bilanci jen s horším skóre má ve skupině A také Jablonec, který si poradil s druholigovou Duklou a vyhrál 3:2. Severočeši po trefách Pilíka, Chramosty a Pirochově vlastní brance vedli už 3:0, ale Pražané ještě v závěru duel zdramatizovali. Přesto druhou porážku v Tipsport lize neodvrátili.

Za Baník se proti Žiaru nad Hronom v prvním poločase prosadili Barkov a Stronati z penalty, po změně stran přidali další góly Buchta a náhradník Raab. Kozel se první výhry na lavičce dočkal až ve čtvrtém zápase. Ostravský tým si ale v další dnešní přípravě bilanci opět pokazil, když prohrál 0:2 s Žilinou.

Karviná na závěr skupiny D přestřílela druholigový Prostějov 3:2 a dosáhla premiérového vítězství v zimní přípravě. Slezané dokonce vyhráli poprvé od konce září, kdy v nejvyšší soutěži porazili Příbram. Karviná skončí druhá o skóre za Ostravou.

Liberec na úvod přípravy rozstřílel třetiligové Táborsko 7:2. Hattrickem se blýskl chorvatský útočník Musa, dva góly dal Malinský a při debutu za Slovan skóroval další ofenzivní hráč Bosňan Rondič.

Slovácko na soustředění v Chorvatsku podlehlo mistrovskému Dinamu Záhřeb 1:2 a nenavázalo na předchozí výhry nad Rijekou (2:1) a třetiligovým slovinským celkem Brinje Grosuplje (6:1). Za mužstvo z Uherského Hradiště se trefil Kalabiška.

Olomouc ve dvojzápase s Trnavou nejprve prohrála 0:2, ale pak si spravila chuť a zvítězila 4:0. Zlín porazil jiného slovenského protivníka Sereď 2:1. Opava nezvládla přestřelku v Trenčíně a podlehla 3:4.

Teplice i ve druhé lednové přípravě remizovaly 2:2. Po úvodním souboji s Ústím nad Labem se dnes rozešly smírně s jiným druholigovým soupeřem Chrudimí.

Přípravná utkání:

Viktoria Plzeň - FK Ústí nad Labem 4:1 (3:0)

Branky: 29. Čermák, 40. Kayamba, 43. Mihálik, 87. Alvir - 62. Bassey.

Sestava Plzně: I. poločas: Sváček - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Bucha, Kalvach, Čermák - Kayamba, Beauguel, Mihálik. II. poločas: Sváček - Havel, Pernica, Gabriel, Hloušek - Herc, Procházka, Šulc - Alvir, Chorý, Kovařík. Trenér: Guľa.

Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 1:0 (1:0)

Branka: 16. Vindheim.

Sestavy: Sparta: I. poločas: Nita - Vindheim, Štetina, Krejčí, Hanousek - Polidar, Mandjeck, Kanga, Sáček, Karabec - Tetteh. II. poločas: Heča - Zahustel, Kaya, Costa, Frýdek - Graiciar, Trávník, Fortelný, Plavšič - Juliš, Kozák. Trenér: Jílek.

Č. Budějovice: Křížek - Čolič (46. Kladrubský), Havel, Talovierov (59. Polom), Novák - Čavoš, Havelka - Brandner, Javorek (46. Kulhánek), Mršič - Schranz (59. Táborský). Trenér: Horejš.

FK Teplice - MFK Chrudim 2:2 (1:1)

Branky: 17. Řezníček, 80. Kučera - 40. Nikodém, 83. Vašulín z pen.

Sestava Teplic: I. poločas: Němeček - Paradin, Nazarov, Shejbal, Hyčka - Emmer, Ljevakovič, P. Mareš - Žitný, Řezníček, Radosta. II. poločas: Němeček - Vondrášek, Knapík, Čmovš, Hýbl - Nazarov, Kučera, Trubač - Moulis, Řezníček (66. Hural), Radosta (66. Liška). Trenér: Hejkal.

AS Trenčín - SFC Opava 4:3 (2:1)

Branky: 85. a 88. Čatakovič, 8. Van Kessel, 43. Roguljič - 45. Smékal, 52. Zukanovič, 59. Souček.

Sestava Opavy: I. poločas: Fendrich - Hrabina, Hnaníček, Žídek, Helešic - Sus, Jursa, Řezníček, Zapalač - Smékal, Zukanovič. II. poločas: Šrom - Harazim, Hnaníček, Rychlý, Helebrand - Mondek, Souček, Schaffartzik, Dordič - Juřena, Zukanovič. Trenér: Balcárek.

Fastav Zlín - ŠKF Sereď 2:1 (1:0)

Branky: 11. Janetzký, 56. Poznar - 84. Doboš.

Sestava Zlína: Rakovan (46. Dostál) - Bačo, Buchta, Cedidla, Bartošák - Adekuoroye, Hlinka (60. Hellebrand) - Matejov (46. Kolář), Janetzký (60. Jiráček), Džafič (46. Nečas) - Poznar (60. Fantiš). Trenér: Kameník.

Spartak Trnava - Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

Branky: 15. Sobczyk, 77. Gamboš.

Sestava Olomouce: Mandous (59. Reichl) - Sladký (46. Zahradníček), Beneš, Jemelka, Vepřek - Hála, Houska, Greššák (76. Adamec), Falta, González (76. Hapal) - Chytil (46. Yunis). Trenér: Radoslav Látal.

Trnava - Olomouc 0:4 (0:2)

Branky: 5. Zlatohlávek, 41. Šíp, 66. Daněk, 79. Arroyo.

Sestava Olomouce: Reichl (31. Buchta) - Radek Látal, Zima, Štěrba (46. Kotouč), Kerbr (66. Galus) - Zmrzlý - Texl, Adamec (46. Daněk), Zlatohlávek, Šíp (71. Hausknecht) - Arroyo. Trenér: Radoslav Látal.

Zimní Tipsport liga:

Skupina A (Praha-Horní Počernice):

Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 4:0 (1:0)

Branky: 53. a 87. Hronek, 18. Puškáč, 57. Šmíd.

Bohemians: I. poločas: Le Giang - Köstl, Bederka, Šmíd - Vaníček, Jindřišek, Vacek, Podaný - Novák - Puškáč, Nečas. II. poločas: Le Giang - Krch, Bederka, Šmíd (63. Hůlka) - Záviška, Vacek (63. Ljovin), Rada, Schumacher - Hronek - Vodháněl, Nečas (63. Pulkrab). Trenér: Klusáček.

Příbram: I. poločas: Kočí - Pazdera, Kleščík, Dramé, Cmiljanovič - Yilmaz (25. Nový), Zorvan, Tregler, Sehit, Díl - Jindráček. II. poločas: Vantruba - Antwi, Šimek, Kvída, Nový - Kříž, Zorvan, Soldát, Budínský, Hájek - Jindráček (78. Vokřínek). Trenér: Nádvorník.

Dukla Praha - FK Jablonec 2:3 (0:0)

Branky: 69. Hašek, 79. Dancák - 48. Pilík, 57. Chramosta, 67. vlastní Piroh.

Sestava Jablonce: I. poločas: Hanuš - Macháček, Kubista, Jugas, Krob - Breda, Považanec, Hämäläinen, Acosta - Matoušek, Doležal. II. poločas: Richter - Holík, Štěpánek, Jugas, Peřina - Pleštil, Pilík, Kubista, Jovovič - Chramosta, Velich. Trenér: Rada.

Skupina B (Mladá Boleslav):

FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf 3:1 (2:0)

Branky: 13. Jiří Klíma, 14. Pech, 86. Wágner - 52. Šimon.

Sestava M. Boleslavi: Stejskal (46. Šeda) - Křapka (86. Rudzan), Jakub Klíma, Pudil (46. Mazuch), Fulnek (46. Douděra) - Pech (60. Tatajev), Hampl (69. Provazník), Budínský (46. Hönig), Auer (59. Grigorjan) - Wágner, Jiří Klíma (71. Ewerton). Trenér: Weber.

Skupina D (Ostrava):

1. SK Prostějov - MFK Karviná 2:3 (0:2)

Branky: 66. Smékal, 87. Koudelka z pen. - 5. Lingr, 45. Eduardo, 56. Petráň.

Sestava Karviné: Pastornický - Ndefe, Eduardo (46. Stropek), Janečka (46. Rundič), Čonka (46. Moravec) - Hanousek, Bukata (46. Jean Mangabeira) - Ba Loua (46. Putyera), Lingr (46. Kubala), Vukadinovič (46. Petráň) - Krstovski. Trenér: Jarábek.

Baník Ostrava - Žiar nad Hronom 4:1 (2:0)

Branky: 37. Barkov, 42. Stronati z pen., 74. Buchta, 88. Raab - 84. Abrahám.

Sestava Ostravy: Budinský (46. Číž) - Celba (81. Zálešák), Procházka, Stronati, Fleišman - Buchta (87. Hasala), Kaloč, Jirásek - Barkov (87. Heller), Smola (81. Raab), Granečný. Trenér: Kozel.

Baník Ostrava - MŠK Žilina 0:2 (0:0)

Branky: 69. Balaj, 80. Fazlagič.

Sestava Ostravy: Laštůvka (66. Číž) - Fillo, Pokorný, Šindelář, Holzer - Jánoš, Hrubý, Drozd - Reiter, Šašinka, De Azevedo. Trenér: Kozel.

Dinamo Záhřeb - 1. FC Slovácko 2:1 (0:0)

Branky: 53. Majer, 54. Leovac - 55. Kalabiška. ČK: 87. Havlík (Slovácko).

Zahajovací sestava Slovácka: Trmal - Divíšek, Hofmann, Kadlec, Juroška - Navrátil, Sadílek, Kohút, Havlík, Petržela - Dvořák. Trenér: Svědík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články