Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Sparta má v kádru nejlepší dorostence. Hložek kraloval starším, Karabec mladším

Osmnáctý ročník galavečeru Grassroots neprofesionálního fotbalu patřil zástupcům pražské Sparty. Nejlepším starším dorostencem roku 2019 byl totiž zvolen ofenzivní záložník Adam Hložek, mezi mladšími dominoval jeho klubový kolega Adam Karabec. Futsalistou roku se stal další sparťan Michal Seidler a z Letné je i vítězka kategorie ženský talent Eliška Sonntagová.

Adam Hložek
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Hložek v anketě FAČR porazil druhého Jana Žambůrka z anglického Brentfordu a třetího Filipa Firbachera z Hradce Králové. Sedmnáctiletý ofenzivní záložník zvítězil před rokem mezi mladšími dorostenci a nyní opanoval i vyšší kategorii.

Od jarní části minulé sezony se zabydlel v základní sestavě A-týmu Sparty a k nejlepším hráčům letenského celku patřil i na podzim tohoto ročníku. Jeden z největších talentů českého fotbalu byl navíc v minulém roce i oporou reprezentační jednadvacítky.

"Jsem hrozně spokojený, i když vím, že to ocenění není jen o mně. Podílel se na něm celý tým. Byl to zatím asi můj nejlepší rok. Když jsem zde stál minule, říkal jsem, že můj cíl bude zabydlet se v sestavě áčka. A to se mi povedlo, takže jsem maximálně spokojený. Myslím, že jsem se posunul v práci s míčem," řekl Hložek.

"Cíle do nového roku? Se Spartou budeme chtít vyhrát domácí pohár a v lize skončit do druhého místa, abychom si zahráli kvalifikaci Ligy mistrů. Z osobního hlediska asi dát více gólů," dodal.

Také Hložkův klubový kolega Karabec patří mezi velké talenty českého fotbalu. Šestnáctiletý záložník porazil mezi mladšími dorostenci olomouckého Jáchyma Šípa a ostravského Jakuba Drozda.

"Chodili jsme s Adamem (Hložkem) od šesté třídy na základní školu, také na střední jsme spolu nastoupili. Pro mě je vzorem a mám motivaci ho dohnat. Je za tím strašně moc práce, co udělal. Ale ukazuje se, že se to dá i v takhle mladém věku, i když je to strašně těžké," uvedl s nadhledem Karabec.

V pondělí naskočí poprvé do přípravy s A-týmem. "Začátek roku se povedl skvěle. Doufám, že to takhle bude pokračovat dál. Nastupuji do přípravy, tak jsem zvědav, jak se to povede a jestli se v áčku uchytím," dodal.

Seidler opět dominoval

Cenu pro nejlepšího futsalistu získal už pošesté Michal Seidler ze Sparty, kterého za posledních sedm let sesadil jen v roce 2017 Radim Záruba.

Trenérem roku ve futsale se po roční odmlce opět stal reprezentační kouč Tomáš Neumann, jenž vyhrál už podvanácté. Cenu pro nejlepšího trenéra ženského fotbalu obdržel rovněž lodivod národního celku Karel Rada.

18. ročník ankety FAČR Grassroots neprofesionálního fotbalu a futsalu za rok 2019:

Hráč roku: Fotbal - starší dorostenec: 1. Adam Hložek (Sparta Praha), 2. Jan Žambůrek (Brentford/Angl.), 3. Filip Firbacher (Hradec Králové).
Fotbal - mladší dorostenec: 1. Adam Karabec (Sparta Praha), 2. Jáchym Šíp (Olomouc), 3. Jakub Drozd (Ostrava).
Futsal: 1. Michal Seidler (Sparta Praha), 2. Tomáš Vnuk (Plzeň), 3. Lukáš Rešetár (Chrudim).
Plážový fotbal: Tomáš Huráb (Ladronka Praha).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články