Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sigma zakončila podzim dělbou bodů s Bohemians 1905

Vyrovnané utkání na Andrově stadionu skončilo mezi domácí Sigmou a Bohemians 1905 nerozhodně 1:1. Celek z české metropole sice poslal do vedení ve 30. minutě Milan Havel, ale Šimon Falta krátce po změně stran stanovil konečný výsledek. "Klokani" proto venku získali teprve druhý bod v aktuální ligové sezoně. 

Jan Záviška a Šimon Falta
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Do první nadějné příležitosti se mezi dvěma hráči domácích dostal Havel, jehož zakončení doprostřed vyrazil pozorný Mandous na roh. Z něj pak hlavičkoval těsně vedle Jindřišek.

V 16. minutě předvedli hezkou kombinační akci domácí, vedle střílel Plšek. O deset minut později napřáhl z 25 metrů olomoucký González a řádně vyprášil rukavice brankáře Le Gianga.

Po dobrých zákrocích gólmana Bohemians se po půl hodině měnilo skóre na druhé straně hřiště. V závaru před brankou Olomouce nejdříve trefil tyč Vacek a míč do sítě následně dopravil Havel. Le Giang se vyznamenal také v 36. minutě, kdy vytěsnil Sladkého pokus.

Hanáci srovnali po deseti minutách druhého poločasu. Podaný hodil aut na brankáře Le Gianga, který odkopem trefil napadajícího Faltu, a od olomouckého záložníka se míč šťastně odrazil přímo do sítě Pražanů.

V 60. minutě se navíc Olomouc málem radovala z otočení skóre. Ve dvou velkých šancích se zjevil González, ani jednu z nich však nevyužil - nejdříve zakončoval z dobré pozice do břevna a o malou chvíli později branku těsně minul. Jen o dvě minuty později se odhodlal k ráně z velké dálky Vepřek a nenápadným pokusem opět napálil tyč za překvapeným Le Giangem.

Rozhodnout mohl tři minuty před koncem po skrumáži ve vápně hostů Hála, ale gólman Bohemians se proti jeho pokusu k tyči skvěle vymrštil. Olomouc tak desátým nerozhodným výsledkem v sezoně potvrdila pozici remízového "krále" ligy.

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:1)

Branky: 55. Falta - 30. Havel. Rozhodčí: Hocek - Dobrovolný, Flimmel. ŽK: Vepřek, Jemelka, Zima - Podaný, Hůlka. Diváci: 2412.

Olomouc: Mandous - Sladký (85. Texl), Štěrba (25. Zima), Jemelka, Vepřek - Zahradníček (66. Hála), González, Zmrzlý, Plšek, Falta - Chytil. Trenér: Radoslav Látal.

Bohemians: Le Giang - Köstl, Hůlka, Krch - Havel, Vacek (63. Bederka), Jindřišek, Hronek, Podaný (80. Záviška) - Nečas, Vodháněl (87. Keita). Trenér: Klusáček.

Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Do zápasu jsme vstupovali s velkými problémy. Máme hodně zraněných hráčů a dva jsme měli vykartované. Zejména Vít Beneš nám hodně chyběl, protože byl ve vynikající formě. Zápas byl o dvou poločasech. My jsme ten první úplně prospali. Nedostali jsme se do hry a měli jsme jen jednu střelu. Ve druhém jsme přeskupili řady, začali jsme hrát na čtyři obránce a výkon se zlepšil. Byla také trochu bouřka v kabině. Vyrovnali jsme díky jejich velké chybě. Poté jsme měli spoustu příležitostí, kdy jsme mohli zápas dotáhnout do vítězného konce. Bohužel se nám to nepovedlo. Chtěli jsme vyhrát, což se nám nepovedlo a jsme z toho zklamaní. Osobně mi v našich výkonech hrozně chybí emoce."

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Jsem hodně zklamaný. Utkání jsme měli rozehrané jednoznačně na vítězství. Do inkasované branky jsme ho měli pod kontrolou a byla otázka času, jestli se nám podaří vstřelit druhou branku. Potom jsme posadili Olomouc na koně hloupou chybou a musíme být šťastní, že jsme uhráli bod. Je to i chyba brankáře, ale za mě mu to Podaný neměl vůbec házet. U takto zkušených hráčů by se takové chyby neměly stávat. Závěr byl naopak v režii Olomouce. Tam jsme měli velké štěstí. Remíza je i proto asi zasloužená. Ale pro mě to je zklamání, protože jsme ztratili vyhraný zápas."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články