Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Horejš si užívá vzpouru nováčka z jihu Čech. Bude brankář Drobný pokračovat i na jaře?

Pouhé dva měsíce stačily k tomu, aby se fotbalisté Českých Budějovic dostali ze sestupového pásma do boje o elitní šestici. Zatímco na začátku října chřadli na posledním místě, aktuálně se po osmi zápasech bez porážky drží na dosah skupině o titul. Jejich vítězství 2:0 nad Příbramí toto tvrzení potvrdilo.

Tomáš Sivok (vpravo) oslavuje se spoluhráči gól Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

První vzájemné měření sil přitom v 5. kole skončilo opačně - v srpnu doma zvítězili Středočeši 2:0. "To byl náš nejhorší zápas v sezoně," řekl českobudějovický trenér David Horejš a dodal, že se jeho tým od té doby výrazně změnil. "My jsme sice i na začátku ročníku nehráli špatně, ale srážely nás individuální chyby. Například v Mladé Boleslavi a v Liberci jsme měli utkání dobře rozehraná, jenže jsme je nedokázali dotáhnout do konce." 

Podle něj mužstvo vyzrálo. A to hlavně díky faktu, že Jihočeši v průběhu sezony získali dva velezkušené hráče. Nejprve přišel stoper Tomáš Sivok a následně brankář Jaroslav Drobný, oba odchovanci českobudějovického fotbalu. "Kluci se potřebovali o někoho opřít. A najednou tu oporu měli. Vedle nich začali růst Havel, Čavoš a další, najednou se naše výkony začaly zvedat," upozornil dvaačtyřicetiletý trenér.

Zatímco Sivok se domluvil na kontraktu v Dynamu do konce sezony, Drobný má dohodu jen pro tento kalendářní rok. A ani Horejš ještě neví, jestli bude čtyřicetiletý gólman s bohatými zkušenostmi z Bundesligy na jaře na jihu Čech pokračovat. "Budeme strašně rádi, když zůstane. Takhle jsem mu to říkal a moc bych si přál, aby ještě vydržel, ale rozhodnutí je na něm," dodal Horejš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články