Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta – České Budějovice v sezoně už potřetí. Čí série skončí?

Pět zápasů neprohráli a teď hrají spolu. Fotbalisté Sparty a Českých Budějovic se střetnou v úvodním zápase 17. kola první ligy. Hosté z jihu Čech dokonce všech pět posledních utkání v lize vyhráli, jenže koncem října podlehli na svém stadionu v poháru pražskému týmu 0:4. Sparťané, kteří slaví 126. výročí založení klubu, nastoupí ve speciálních retro dresech. Utkání můžete sledovat od 17:55 v přímém přenosu na ČT sport.

Adam Hložek v souboji s obránci Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Oba celky se na podzim střetnou už potřetí. Před zmíněným pohárovým zápasem Dynamo na úvod ligové sezony se Spartou doma remizovalo 2:2. V nejvyšší soutěži Sparta s Českými Budějovicemi už osmkrát za sebou neprohrála a na svém stadionu s nimi nebodovala jen v prvním z osmnácti utkání.

"Potkáváme se s Budějovicemi na podzim už potřetí a myslím, že utkání bude v podobném duchu, v jakém se odvíjela ta první dvě. Byť soupeř bude hrát venku, jejich způsob hry se nějak zásadně neliší," řekl pro klubový web sparťanský trenér Václav Jílek.

Dynamo po pěti ligových výhrách vystoupalo na osmou příčku tabulky a na pátou Spartu ztrácí jen dva body. "Pohled na tabulku je dobrý, ale říkal jsem klukům, ať na to moc nekoukají. Čeká nás ještě hodně zápasů a bude to ještě hodně těžké, hlavně teď závěr před zimou, kdy hrajeme na hřištích Sparty, Slavie a Jablonce," řekl českobudějovický trenér David Horejš.

"Se Spartou jsme hráli už dvakrát. Víme, jak uspět, ale musíme se vyvarovat určitých věcí, které se nám nepovedly v poháru. Víme, že se s nimi dá hrát, a bude pro nás důležité, abychom si i na hřišti potvrdili, že to je pravda," dodal kouč, jemuž bude kromě marodů chybět i trojice hráčů, kteří v týmu hostují z Letné.

Pražané nastoupí vzhledem k výročí, které oslavili v sobotu, ve vzpomínkových dresech se svislými rudými a bílými pruhy a jitřenkou, jež byla součástí klubového loga až do 90. let.

"Možná že ve chvíli, kdy hráči v těch dresech nastoupí, člověku dojde nějaká historická souvislost. Ale v tuhle chvíli je pro nás důležitý zejména výsledek na hřišti, musíme udělat maximum pro to, abychom byli úspěšní," dodal Jílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články