Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta měla finančně nejlepší rok pod Křetínským. Čistý zisk dělal 311 milionů

Výsledkově loňská sezona nebyla pro Spartu nic moc, finančně ale ano. Pražský klub měl čistý zisk 311,6 milionu korun, což je nejlepší hospodářský výsledek od příchodu majitele Daniela Křetínského v roce 2004. 

Sparťanští fotbalisté se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sparta pod Křetínským skončí v zisku teprve potřetí. Poprvé se jí to povedlo hned v první sezoně pod současným vlastníkem, kdy klub vydělal 31,8 milionu korun. Za ročník 2016/17 čistý zisk činil 22,6 milionu korun. Jinak už Sparta hospodařila v záporných číslech, za předminulou sezonu 2017/18 utrpěla rekordní ztrátu 723,8 milionu korun.

Letenští poslední výsledek hospodaření zatím nekomentovali. "Je to údaj, který podléhá schválení valnou hromadou v rámci projednávání výroční zprávy," uvedl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík pro deník E15 s tím, že finanční detaily za minulou sezonu budou oficiálně zveřejněny na začátku příštího roku.

K více než třistamilionovému zisku zřejmě výrazně pomohl lednový prodej rumunského záložníka Nicolaea Stancia do saúdskoarabského Al Ahlí, který údajně zaplatil Spartě 200 milionů korun. Pražané si v minulém ročníku nepřilepšili v evropských pohárech, protože vypadli už ve 2. předkole Evropské ligy se srbskou Suboticou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články