Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Plzeň čeká tuhá bitva s Baníkem, Sparta zkusí uspět v neoblíbených Teplicích

Papírovým šlágrem nedělního programu nejvyšší soutěže bude jednoznačně zápas Baníku Ostrava v Plzni. Hosté v posledních dvou utkáních nabrali líbivé skóre 7:0, domácí naopak před reprezentační přestávkou prohráli gólem v nastavení v Mladé Boleslavi. Sparta se bude snažit navázat na pohodové vítězství 4:0 s Karvinou, ale v Teplicích jsou často její střetnutí divoká.

Sparťan Costa se vzteká na teplického Vondráška
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Baník by mohl v případě úspěchu dýchat Viktorii na záda se ztrátou jediného bodu, nicméně mírným favoritem zůstává Plzeň.

"S Baníkem je to trošku srdcová záležitost, protože jsem tam vyrůstal jako dorostenec, pak jsem tam dlouho pracoval s mládeží a dostal se i k A-mužstvu. Hodně ho sleduji, má zajímavě poskládaný tým. Příchodem nového majitele se mění a začíná mít i vyšší ambice než v minulosti, kdy na tom byl hodně složitě. Je vidět obrovský pokrok ve vytváření kádru a kvality hráčů," řekl plzeňský kouč Pavel Vrba.

"Pojedeme bojovat o každý míč a metr, a když do toho přidáme i trochu hernosti, která se nám lepší, věřím, že budeme konkurenceschopní. Plzeň chce hrát fotbal, což nám vyhovuje. Musíme využít situace, které budeme mít, to je cesta k úspěchu," kontroval trenér ostravského klubu Bohumil Páník.

Rozjeté Teplice touží zaskočit i Spartu 

Ostře sledovaným zápasem bude také souboj Sparty, která vyjede do Teplic. Poslední duel proti Severočechům Letenští doma prohráli. Jejich výjezdní fanoušci spíše vzpomínají na ojedinělou krasojízdu z léta 2018, kdy na Stínadlech vyhráli 4:0. Celkově se však na teplickém stadionu trápí, zisk plného počtu bodů slavili jen jednou z posledních šesti klání. Začíná se v 18 hodin. 

"Teplice se po počátečních rozpacích z výkonů a hlavně výsledků zvedly. Udělaly sérii několika vítězství. Myslím, že jsou na dobré vlně. V posledních vzájemných utkáních bylo vidět, že na Spartu umí, vždy se na ni dokážou připravit. A mají kvalitu. Doufám, že už uděláme nějakou šňůru dobrých zápasů, už bychom to potřebovali," říká sparťanský asistent Michal Horňák.

Klusáčka čeká obnovená premiéra

Ve stejný čas (15:30) se uvede míč do pohybu také v Ďolíčku, kde proti Bohemians nastoupí Opava. "Věřím, že máme na to předvést kvalitní výkon a být úspěšní. Během přestávky jsme tvrdě pracovali na zlepšení a doufám, že se to projeví," tvrdí opavský asistent Josef Dvorník.

Po odvolání Martina Haška čeká první utkání na lavičce vršovického klubu Luďka Klusáčka, který už v Ďolíčku v minulosti působil. "Samozřejmě vnímám důležitost zápasu, protože je to soupeř ze spodku tabulky. I vzhledem k dalšímu losu bychom rádi slavili po závěrečném hvizdu tři body," konstatoval Klusáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články